Diari digital d'Andorra Bondia
El director de Naturland, Xabier Ajona, ha presentat avui les novetats per a la pròxima temporada d’hivern.
El director de Naturland, Xabier Ajona, ha presentat avui les novetats per a la pròxima temporada d’hivern.

Naturland vol consolidar l’oferta d’hivern per poder “seguir creixent”


Escrit per: 
M.S./ Foto: M.R.

“Tot i que habitualment no s’havia treballat amb molta força des de Camprabassa l’hivern és una temporada molt important per nosaltres perquè és la nostra oportunitat de créixer”. Així ho ha destacat avui el director general de Naturland, Xabier Ajona, en la presentació de la nova temporada d’hivern de l’estació on, sota el lema La neu al teu estil, vol reivindicar-se com a estació d’esquí.

I és que, per Ajona, amb tot el tema del forfet únic “no es fa justícia” amb el camp de neu lauredià, ja que “també som una estació d’esquí, de fons, això sí, i estem sota un forfet diferent, però no deixa de ser una activitat de neu, d’hivern que, evidentment es veu complementada amb tota una sèrie de serveis”.

Així, el director de Naturland, que malgrat tot ha considerat el forfet únic “de bona notícia per al país que té el producte d’esquí alpí més potent del Pirineu” i s'ha mostrat convençut que no afectarà l’estació laurediana perquè “al final són mercats diferents”, ha insistit que per ell “l’hivern no deixa de ser una època en la qual anem creixent”, tenint en compte “el poc marge” que ofereix l’estiu, i que “encara té molt potencial per poder seguir creixent”.

Per la nova temporada d’hivern, que arrencarà el 3 de desembre i s’allargarà fins a l’11 d’abril, es manté la previsió de creixement d’un 10%, la mateixa que es va estimar per a la temporada passada, i s’ha invertit fins a 250.000 euros en diferents accions, més que l’any passat si bé Ajona ha volgut relativitzar aquest fet, ja que hi ha inversions que “són per tot l’any”. En aquest sentit, el director de Naturland, que ha remarcat que “som un destí obert els dotze mesos de l’any i per tant hem de mirar d’aprofitar el màxim de mesos possibles les nostres inversions”, ha destacat la realitzada a la Borda de Conangle, que també obrirà com a hotel a partir del 26 de desembre.

L’establiment, que mantindrà el restaurant a baix, comptarà amb 8 habitacions dobles a les plantes superiors i una sala d’estar exclusiva al primer pis per als hostes, i neix “amb l’ambició de crear una sèrie d’experiències diferencials”, de manera que es complementarà l’oferta amb diferents activitats, nits temàtiques i gastronomia.

El camp de neu ha invertit també en la renovació del 50% del material de lloguer de manera que en dues temporades “s’haurà renovat el 75% dels més de 400 equips amb què es compta”, com ha remarcat Ajona.

Quant a l’oferta, i més enllà dels 15 quilòmetres de pista de tots els nivells per esquí de fons, els tres circuits d’skimo, els trineus nòrdics, les motos de neu, les Moonbikes, els dos itineraris de raquetes de neu i els trineus kids que s’ofereix a la Cota 2.000, que estarà oberta cada dia, es treballa “per poder oferir una nova activitat”.

En el cas de la Cota 1.600, que només obrirà caps de setmana, festius i vacances, al marge del Tobotronc i l’Airtrekk+tirolina i els ponis, s’inclou també cinc de les activitats que s’han ofert a l’estiu i el Forest line (tirolina de corbes), que s’estrenarà el 26 de desembre.

Des de l’estació es vol aprofitar més el centre de rendiment en alçada, impulsat conjuntament amb la Federació Andorrana d’Esquí, que sempre en tindrà la prioritat d’ús. En aquest sentit, Ajona ha recordat que el centre “està lliure durant un període important de l’any” de manera que hi ha d’altres federacions que se’n podrien beneficiar com la Federació Andorrana de Ciclisme, amb qui s’està parlant, i la Federació Andorrana de Muntanyisme, que de fet ja l’ha utilitzat aquesta tardor.

Quant a esdeveniments, el director de Naturland ha avançat que l’estació acollirà la Winter European Triathlon, que podria aportar a l’estació més gent tot i no tractar-se d’una prova de la Copa del Món, ja que en ser de Copa d’Europa permet “la categoria popular”, la cursa nocturna d’esquí nòrdic, recuperada fa dos anys, la Festa del nòrdic i repetirà com a sortida de la Skimo Andorra.

Nou pas per produir l’energia consumida

Naturland i Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria estan treballant per posar en marxa un pla d’accions que faciliti que en uns anys l’impacte a nivell de traça de carboni de l’ecoparc “sigui neutre” i que no s’hagi de recórrer a energia generada fora i se sigui autosuficient amb la generada a l’estació.

La primera de les accions que es portarà a terme, i que serà ja una realitat l’any que ve és la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’aparcament de la Cota 1600, un projecte “que generaria una part important de l’energia que consumim”, segons ha destacat el director de Naturland, que va insistir que “l’aspiració a futur és que el 100% de la nostra energia es generi aquí”.

Xavier Ajona, que ha recordat que ja fa uns anys es va posar en marxa un edifici amb un sistema de calefacció i aigua calenta que funciona amb geotèrmia, ha explicat que en una segona fase es podria desenvolupar un projecte similar a l’aparcament de la Cota 2.000, i que també hi ha d’altres espais a “tenir en compte”. A la vegada que s’estan fent estudis a nivell de biomassa, ja que “no deixem de tenir un bosc que té unes capacitats de biomassa molt importants” i pot “ser una alternativa molt interessant per tot el que són sistemes de calefacció”.

Naturland

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte