Diari digital d'Andorra Bondia
Un autobús sortint de la parada de l’Estació Nacional d’Autobusos, inici de recorregut de la majoria de línies.
Un autobús sortint de la parada de l’Estació Nacional d’Autobusos, inici de recorregut de la majoria de línies.

Neguit dels usuaris del transport públic nacional pels nous títols


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

L’entrada en vigor de la nova concessió de les línies de transport públic nacional, amb la creació de nous títols, ha creat neguit entre els usuaris d’aquest servei. Són moltes les persones que ja s’han adreçat a l’Estació Nacional d’Autobusos i a les operadores preguntant sobre com han de procedir amb els abonaments vigents a hores d’ara i per saber si la Tarja Magna i la Tarja Blava seguiran funcionant a partir del 2 de setembre. 

Segons va explicar el president de la Cooperativa Interurbana Andorrana, Gabriel Dallerès, els usuaris de la Tarja Magna i la Tarja Blava podran accedir als vehicles amb el mateix document que fan servir avui. El fet és que la distribució de les noves targetes encara no ha finalitzat i és per aquest motiu que es mantindrà el mateix sistema que fins ara. Serà tan bon punt tots els usuaris disposin d’aquests títols que es canviarà el mètode.
Amb relació als abonaments, Dallerès va assegurar que hi ha un acord entre el Govern i els operadors perquè l’usuari no es vegi perjudicat dels possibles impediments que es puguin produir durant els primers dies de la posada en marxa del nou servei. A més, si arribats al 2 de setembre hi ha viatgers que encara tenen bitllets de l’operadora que fins ara estava donant el servei, els podran bescanviar a partir del mateix dia encara que hagin caducat el 31 d’agost. Aquests usuaris tindran un període, que establirà el Govern, per canviar aquests títols a l’oficina que s’obrirà dilluns que ve a l’Estació Nacional d’Autobusos. Dallerès va afirmar que només s’abonaran els bitllets de la Cooperativa Interurbana Andorrana.
El ministre portaveu, Eric Jover, va indicar que està dins de la normalitat que hi hagi “petits problemes o que els usuaris hagin d’actuar”. Així, va acceptar que el canvi pot suposar certes “incomoditats” per als viatgers, però va afegir que això serà per tenir un sistema més robust i eficient. Jover va assegurar desconèixer si hi ha cap retard en l’arribada dels nous abonaments.
Les companyies ja van advertir quan es va convocar el concurs que els terminis previstos pel Govern per posar en marxa les noves línies de transport públic eren massa justos. La realitat ha demostrat que això serà així, tenint en compte, a més, que s’ha anat tard en les formacions als conductors i que s’ha tingut dificultats per tenir els vehicles a temps. 

neguit
usuaris
transport
públic
nacional
títols
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic