Diari digital d'Andorra Bondia
La nova associació tindrà la seu a la FAAD.
La nova associació tindrà la seu a la FAAD.

Neix l’Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d’Andorra


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: BonDia

L’Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d’Andorra comença a fer els primers passos per “visualitzar aquest col·lectiu i conscienciar la societat sobre les persones que tenen aquestes discapacitats”. Així ho explica el seu president, Marc Latorre, que va declarar que van decidir crear-la en veure que no hi havia cap altra entitat que s’ocupés directament de les persones amb aquestes discapacitats.

Segons Latorre, volen “treballar pel present i el futur del col·lectiu, ja que Andorra està molt endarrerida, si es compara amb els països de l’entorn”. En aquest sentit, va remarcar que cal fer molta tasca de sensibilització no només als ciutadans, sinó també a les empreses, institucions i polítics. La seva vocació és la d’ajudar les persones que neixen amb aquestes discapacitats i a les que es troben de cop amb elles “perquè sàpiguen com afrontar la nova vida que els toca viure”. Amb relació a això, Latorre denuncia que hi ha persones a qui fan fora de la feina o les jubilen anticipadament quan els sobrevé alguna d’aquestes discapacitats sensorials.
Entre les reivindicacions de l’entitat hi haurà rebre “més ajudes a nivell de la CASS”, tant pel que fa a la cobertura dels medicaments com de les ulleres i els audiòfons. Igualment, demanaran millores de l’accessibilitat. També treballaran perquè es faci efectiva alguna mena d’acord, “encara no sabem com”, amb l’ONCE.
De moment integren l’associació onze persones i ben aviat es començaran a moure per donar-la a conèixer públicament. Fins ara han estat treballant tots els temes administratius. De fet, és des de mitjans de novembre que consten en el registre d’associacions. Ahir van fer un altre pas important, ja que la junta de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) els va donar el vistiplau per formar-ne part. I això els suposarà uns avantatges, va remarcar Latorre, com ara tenir espais per reunir-se i organitzar petites activitats.

Neix
Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d’Andorra
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic