Diari digital d'Andorra Bondia
No disposar del distintiu de la ITV és la segona causa de multa després dels excessos de velocitat
No disposar del distintiu de la ITV és la segona causa de multa després dels excessos de velocitat

No disposar del distintiu de la ITV és la segona causa de multa després dels excessos de velocitat


Escrit per: 
Agències

Després de les infraccions per excés de velocitat, no disposar del distintiu de la inspecció tècnica de vehicles (ITV) és el segon tipus de falta comesa pels conductors que més sancions han suposat en el primer semestre de l’any. Així, si bé les multes per excés de velocitat han estat en els sis primers mesos de l’any 7.418, en segon lloc, i molt per sota, estan les 295 que han derivat del fet que el conductor no dugués el distintiu de la ITV, a les quals cal sumar les 42 per circular sense l’esmentat adhesiu. En els sis primers mesos de l’any la policia ha imposat 8.912 sancions per infraccions al Codi de la circulació.

En tercer lloc, hi ha les 279 sancions que s’han derivat de circular sense tenir assegurança o no poder-la presentar. En quart lloc, cal destacar les 200 multes imposades a conductors que circulaven sense el cinturó de seguretat cordat. 

El volum d’infraccions constatades per la policia en el primer semestre del 2017 està en la línia de les xifres que es van registrar l’any passat, quan es va tancar l’any amb 14.814 sancions, 12.393 de les quals per excessos de velocitat. De fet, ja l’any passat el segon tipus d’infracció més freqüent va ser no disposar del distintiu de la ITV (amb 515) i el tercer, circular sense l’assegurança o no poder-la presentar (434). Circular sense el cinturó de seguretat va suposar 244 multes.

En canvi, la xifra total dels sis primers mesos de l'any ja supera el total de sancions que es van imposar el 2015 i que es van situar en 8.835, 5.898 de les quals circular a més velocitat de la permesa; 680 no tenir el distintiu de la ITV i 610 no tenir assegurança del vehicle o no poder-la presentar. Les multes per no dur el cinturó cordat es van elevar a 425, una xifra molt superior a la registrada el 2016.

No poder exhibir el permís de conduir (93 sancions), conducció temerària (92) o no respectar la senyalització horitzontal de la calçada (60), són altres de les infraccions que també han estat freqüents en el primer semestre de l’any. 

En canvi, només s’ha posat una multa per irregularitats en la targeta de transport, quatre per parada o estacionament interrompent la circulació i sis per no fer el canvi de nom del vehicle o no fer-lo dins el termini establert, tal com consta en les dades facilitades per la Policia. 

ITV
distintiu
multa
velocitat
excessos

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic