Diari digital d'Andorra Bondia

Nou curs de formació per a monitors de lleure


Escrit per: 
Redacció


El Govern, conjuntament amb l’Efpem (Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya), va presentar ahir un nou curs, aquest cop destinat a formar monitors de lleure. La primera edició d’aquest curs, que s’impartirà un cop a l’any en els mesos previs a l’estiu, començarà avui amb divuit inscrits.

Segons va comentar el secretari d’Estat d’Educació, Josep Roig, en aquesta formació es prepara els futurs educadors que volen treballar com a dinamitzadors en entitats o activitats de lleure (ludoteques, colònies d’estiu, casals d’infants, espais per a joves, centres d’iniciació a l’esport en el vessant del lleure, etcètera), perquè ho facin d’una manera responsable i adequada.
El certificat d’ensenyament de monitor en el temps de lleure, en què es treballa perquè sigui homologat a Espanya, permetrà al titular ser un professional qualificat a conduir, animar i vigilar en la pràctica d’activitats relacionades amb el lleure sota la responsabilitat d’un superior jeràrquic degudament titulat.
Concretament, es pretén que els alumnes assoleixin unes capacitats prou àmplies en dues vessants principals. Primer, l’educativa, que segons Roig els permetrà dur a terme les activitats amb una visió i una finalitat educativa àmplia, oberta, partint sempre de la responsabilitat, dels valors i del respecte. I una segona vessant, tècnica, els permetrà transmetre procediments i coneixements concrets, sempre en unes condicions de seguretat òptimes.
Val a dir que el Govern subvenciona aquesta formació amb una partida pressupostària de 8.000 euros, que farà que passi de valer 310 euros per persona a costar-ne 70. Per adaptar-se a la vida estudiantil o laboral dels assistents, aquest curs es durà a terme durant els caps de setmana.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic