Diari digital d'Andorra Bondia

Nou de cada deu turistes posen bona nota a la qualitat comercial d’Andorra


Escrit per: 
Redacció

El departament d’Estadística ha publicat el resultat de les diverses enquestes de satisfacció fetes als visitants, en les quals es posa de manifest els principals motius de visita dels turistes i excursionistes, així com els aspectes que més valoren.

En la vessant positiva es constata que la satisfacció dels clients per la qualitat dels comerços ha augmentat, ja que el 90,10% la valoren amb un “bé” o un “molt bé”, una xifra que va ser molt inferior en la darrera enquesta, feta l’any passat, amb el 72,50% de satisfacció.

Un altre punt ben valorat és la natura i les muntanyes, ja que el 80,30% dels enquestats veuen amb bons ulls aquest aspecte del país. Un tercer punt positiu, de què els turistes fan una valoració molt satisfactòria, és la seguretat ciutadana, ja que el 96,50% consideren que és bona o molt bona.

Pel que fa als diferents aspectes negatius que els turistes i excursionistes assenyalen, es constata que l’aparcament continua sent un dels punts negres més destacats. Juntament amb la gestió i la falta d’aparcaments, 4 de cada 10 visitants enquestats consideren que els preus del país són dolents o molt dolents. De la mateixa manera, el 41,2 per cent dels enquestats creuen que el trànsit és un dels principals problemes d’Andorra.

El turisme de compres continua liderant aquesta llista i és el motiu del 45,14% de les visites que es fan al país, una xifra que és sensiblement superior a la que es va registrar en el mateix període de l’any passat (els vuit primers mesos de l’exercici), en què el percentatge va ser del 44,49%.

Un fet destacat d’aquesta estadística és el descens de més de dos punts que han experimentat les visites de lleure aquest any respecte de l’anterior. I és que si l’any passat el 31,10% de les visites van estar relacionades amb activitats de lleure, en aquests mesos transcorreguts del 2009 el percentatge ha estat del 29,20%. El descens, tot i que lleu, és degut als efectes de la crisi econòmica, que ha provocat menys moviment turístic i ha afectat directament les estacions d’esquí, que han vist com ha disminuït el nombre d’esquiadors.

Pel que fa al tercer lloc d’aquesta llista, hi ha les visites esportives, que també han davallat respecte de l’any passat. Aquest any, un 9% de les visites han estat relacionades amb esdeveniments esportius, una xifra que és mig punt inferior a la que es va registrar en el mateix període de l’any passat, que va ser del 9,58%.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic