Diari digital d'Andorra Bondia
Agents de policia en un control de trànsit.
Agents de policia en un control de trànsit.

Nova campanya contra la conducció sota els efectes de l'alcohol i drogues al desembre


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

El Cos de Policia posarà en marxa entre el 2 i el 29 de desembre una nova campanya de controls d'alcoholèmia i drogues per tal d'assolir l'objectiu de reduir la sinistralitat a les carreteres, segons han informat des del cos de seguretat, d'on han precisat que la campanya respon a la responsabilitat d'ordenar controls preventius d'alcoholèmia que preveu el Codi de circulació. Així doncs, les actuacions tindran lloc de les 7 hores del dia 2 fins a les 19 hores del dia 29.

La campanya segueix el pla d'actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d'accidents provocats per consum d'alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions. Com ja ha passat en altres anys, la policia ha començat a anunciar aquesta campanya per tal de provocar en els conductors un efecte preventiu i dissuasiu.

Tal com preveu el Codi de circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre de 0,2 g/l en els conductors professionals i de 0,5 g/l per a la resta de conductors. Pel que fa a la responsabilitat penal, també es recorda que el vigent Codi Penal fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l per als conductors professionals i una taxa superior a 0,8 g/l per als no professionals.

Des del cos d'ordre també es recorda que, per via administrativa, es pot suspendre un permís de conduir per una durada màxima d'un mes, juntament amb una sanció de fins a 150,25 euros. Quant als conductors sota els efectes dels estupefaents, també es pot suspendre un permís de conduir per una durada de fins a tres mesos, juntament amb una sanció de 601,01 euros.

A més a més, la policia detindrà tots aquells conductors professionals amb una taxa d'alcoholèmia superior a 0,5 g/l; els conductors no professionals amb una taxa superior a 0,8 g/l; els conductors sota la influència d'estupefaents que esdevinguin un perill per la circulació, i tots els conductors que refusin sotmetre's a la prova d'alcoholèmia.

En aquests casos, les conseqüències jurídiques d'aquestes infraccions per la via penal comporten una pena de presó de fins a dos anys i la privació del permís de conduir fins a quatre anys per als conductors professionals. Per als no professionals, les infraccions poden comportar una pena de presó fins a un any o arrest i la privació del permís de conduir fins a tres anys. Per aquells que es neguin a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia, el conductor patirà una pena de privació del permís de conduir fins a tres anys per als no professionals i de fins a quatre anys pels professionals.

nova
campanya
conducció
alcohol
drogues
efectes
contra
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic