Diari digital d'Andorra Bondia
Policies efectuen controls d’alcoholèmia per tota la xarxa viària.
Policies efectuen controls d’alcoholèmia per tota la xarxa viària.

Nova campanya de control policial d’alcohol i droga per a tot el juliol


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

La policia activarà durant tot aquest proper mes de juliol, una nova campanya de controls d’alcohol i drogues als conductors. Segons explica el comunicat policial, en aquests dies de vacances d’estiu amb més afluència de vehicles a les carreteres es preveu realitzar aquest tipus de control amb l’objectiu de reduir la sinistralitat a les carreteres. 

Els controls preventius d’alcoholèmia tindran lloc des de les 07.00 hores del dia 1 de juliol fins les 19.00 hores del 31 d’aquest mateix mes, per tota la xarxa viària. 

Aquests controls policials segueixen el pla d’actuació marcat pel ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, que té la finalitat de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol o drogues, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions. 

Com en altres ocasions, s’anuncia aquesta campanya per produir un efecte preventiu i dissuasiu. 

Tal com preveu el Codi de Circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre del 0,2 grams per litre de sang en els conductors professionals, i de 0,5 per a la resta de conductors. Pel que fa a la responsabilitat penal, es recorda que el vigent Codi Penal fixa les taxes d’alcoholèmia en un grau superior a 0,5 grams per litre de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,8 grams per als no professionals.

Sancions
Per tant, els policies sancionaran tots aquells que superin les quantitats fixades per la llei fins als 0,8 grams per via administrativa, en què també es pot suspendre un permís de conduir per una durada màxima d’un mes amb la multa imposada de més de 150 euros.  Pel que fa als conductors sota la influència del consum d’estupefaents per via administrativa també es pot suspendre el permís de conduir amb una durada màxima de tres mesos i una multa de més de 600 euros. 

Detencions
Els conductors que superin les quantitats esmentades que tinguin responsabilitat penal seran detinguts, així com aquells drogats que creïn un perill per a la circulació o els que refusin sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia. Les penes poden anar fins a dos anys de presó i privació del permís de conduir fins a quatre anys, així com la inhabilitació de la seva feina fins a quatre anys per als conductors professionals. Per a la resta, la pena pot ser de fins a un any o arrest, així com també la privació del permís de conduir fins a tres anys. Si el conductor refusa fer-se la prova, es pot sotmetre a una pena de privació del permís de fins a tres anys i quatre si és conductor professional.

Consells per evitar robatoris quan marxem de vacances

La policia ha fet un comunicat públic en què dona consells per prevenir robatoris quan es marxa de vacances. Així, des del cos de seguretat es recomana no fer difusió a les xarxes socials de la vostra intenció de marxar de vacances ni tampoc de la seva durada. Així com no deixar durant la vostra absència joies o peces de valor a la vista i per norma general no guardar diners, joies ni objectes valuosos al domicili. També es desaconsella amagar les claus sota la catifa de l’entrada ni a la bústia, testos,  i caixes de comptadors etc. ja que poden ser localitzades amb relativa facilitat pels lladres. S’aconsella tancar bé les portes i les finestres i no abaixar del tot les persianes.

Un altre consell és que un familiar, amic o veí reculli de tant en tant la correspondència de la vostra bústia. La instal·lació de dispositius electrònics d’alarma també és una recomanació. Si l’absència no és prolongada es pot deixar roba estesa.  No desconnecteu totalment l’electricitat, el timbre de la porta desconnectat és un indici d’absència.

A més, en aquest comunicat públic  la policia també dona recomanacions en cas de robatori. Si quan s’entra a casa es veu que algú ha entrat a robar, cal mantenir  la calma i no entrar al domicili. “No toqueu ni mogueu res que hagi pogut ser manipulat pels lladres”, diu el comunicat. Immediatament s’ha d’avisar a la policia. I mai enfrontar-se als lladres. Finalment la policia diu que quan es presenta la denúncia cal presentar els documents justificatius dels objectes robats, com per exemple factures, fotografies, etc.

Nova campanya de control policial d’alcohol i droga per a tot el juliol
Número de vots: 85
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic