Diari digital d'Andorra Bondia
El Consell de Comú d’ahir.
El Consell de Comú d’ahir.

Nova recompra de participacions preferents per 1,4 milions d’euros


Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú de la Massana

La liquidació provisional de comptes del tercer trimestre del 2019 del Comú de la Massana es va presentar ahir amb un resultat de superàvit que ascendeix a 1,4 milions d’euros, a causa de l’un augment del capítol d’ingressos i una liquidació de despeses per sota del previst. El cònsol major, David Baró, va remarcar que la Massana és la parròquia que més està creixent, i això es tradueix en un increment d’ingressos procedents de l’impost de transmissions patrimonials (ITP).

Pel que fa a l’endeutament, en aquests moments se situa en els 13,5 milions, cosa que representa 22 milions menys que al 2012. D’altra banda, en la sessió de Consell s’ha donat llum verd per unanimitat a l’adquisició de participacions preferents a les entitats bancàries subscriptores de l’emissió de participacions preferents d’EMAP per valor d’1,4 milions d’euros. Per tant, a hores d’ara, el Comú ja ha recomprat 9 milions dels 19 inicials.

També amb relació a EMAP, el ple del Consell va ratificar la cessió i adscripció de béns i drets per part del Comú a la societat Estacions de Muntanya Arinsal Pal, però ha ampliat el termini final fins al 2047 per donar cobertura als convenis vigents entre EMAP i altres entitats. També s’ha suspès l’obligació de pagar el cànon a EMAP, sempre que la societat continuï sent unipersonal, és a dir, mantingui la seva condició de societat pública.

Un altre punt destacat ha estat l’aprovació de l’Ordinació per a la creació de la Central de Contractació que permetrà agilitzar els processos i dotar-los encara de més transparències. A través d’un programa informàtic tothom podrà consultar i descarregar-se els plecs de bases online. Baró ha remarcat que el Comú de la Massana aposta per la digitalització dels processos i que està convençut que això afavorirà la concurrència. Justament ha recordat que alguns concursos han quedat deserts o no s’ajustaven a les condicions.

recompra
participacions
preferents
la Massana
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic