Diari digital d'Andorra Bondia
Obres al Comú d’Escaldes per convertir-lo un edifici eficient
Obres al Comú d’Escaldes per convertir-lo un edifici eficient

Obres al Comú d’Escaldes per convertir-lo un edifici eficient


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Aprofitant una intervenció que s’ha de fer a la façana, es convertirà el Comú d’Escaldes-Engordany en un edifici eficient. Ho va explicar el cònsol menor, Marc Calvet, que va precisar que l’actuació no estava prevista però que es durà a terme aquest any després que caigués una pedra de la façana, ubicada a la zona inferior de l’immoble. “Hem fet un estudi i ara instal·larem una xarxa al Comú”, va dir.
Els treballs requereixen treure tot el revestiment de pedra i es podrà passar a instal·lar un aïllament bo per tal de tenir menys despesa d’energia i gasoil. Per fer-ho, la corporació publicarà un plec de bases per convocar un concurs d’idees. El pressupost dependrà del projecte, va dir Calvet.
El cònsol menor va recordar que el que sí que estava previst al pressupost d’aquest any eren uns treballs a la planta cinquena, a l’espai on hi havia la biblioteca. Aquesta passarà a acollir la sala del consell, una sala de premsa, sales de reunions i una sala institucional per rebre “visites importants”. Així  mateix, a banda d’aquesta actuació, també es faran obres a la primera planta, on hi ha despatxos sense finestra, i s’arreglarà la sala d’actes. Calvet va recordar que és un edifici del 1987 i que necessita millores.

Centre de Fiter i Rossell
El Comú també preveu fer millores a la façana del centre cívic de Fiter i Rossell. En aquest edifici també hi ha calgut ubicar una xarxa perquè va caure una pedra a la zona del passeig del Riu, a la part posterior de l’immoble. “Hi vam instal·lar una xarxa de seguida per seguretat”, va dir Calvet. Ara s’ha demanat un informe per veure en quin estat està la part exterior de l’edifici per arreglar-lo. El cònsol menor va remarcar que en aquest cas la solució pot ser més fàcil que al Comú, ja que es tracta de pedra artificial enganxada a la paret. Així, una possible opció seria posar un clau que subjectés cadascuna de les pedres. Aquest és l’únic problema que té l’immoble, que a hores d’ara té força espai lliure. El cònsol menor va explicar que s’està analitzant quins serveis s’hi podrien ubicar i va apuntar la possibilitat de desplaçar-hi l’escola de música, ja que els locals del Prat del Roure són molt petits.

Escaldes-Engordany
Marc Calvet
centre Fiter i Rossell

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte