Diari digital d'Andorra Bondia
Un acte organitzat pel col·lectiu.
Un acte organitzat pel col·lectiu.

Obrim-les, Obrim-los celebra el nou pas per acollir els refugiats


Escrit per: 
M.P.A / FOTO: J.G.

La plataforma Obrim-les,  Obrim-los va celebrar la signatura del protocol d’entesa entre el Govern i la Comunitat de Sant Egidi per obrir un corredor humanitari que permeti acollir de manera legal i segura fins a una vintena de refugiats sirians procedents del Líban. Segons una de les seves impulsores, Emma Riba, “estan contentes i satisfetes” perquè considera “que ja era hora que el Govern d’Andorra fes aquest pas”. Riba va insistir a demanar una acollida digna i normalitzada d’aquestes persones, “amb els mateixos drets i deures que un ciutadà andorrà”, i que es garanteixi la seva inclusió tant a nivell laboral com educatiu. De tota manera, des del col·lectiu es creu que hi ha aspectes que encara no estan prou clars de la Llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries i, per això, reafirmen la seva voluntat de demanar una reunió amb el Govern perquè s’expliquin els terminis per fer efectiva l’acollida, els criteris de selecció i el pla d’acollida. 

La portaveu de la plataforma també va remarcar que continuaran reivindicant que el país ha de garantir el dret d’asil. “Puc entendre, va dir, que no és fàcil perquè no som de la Unió Europea i no formem part de l’espai de  Schengen, però és una qüestió que s’ha de parlar i treballar”. Pel que fa als refugiats, la portaveu d’Obrim-les, Obrim-los va recordar que la seva situació és molt delicada: “ens hem de posar les piles per treballar-hi”. A més, va recordar que Andorra ha estat tradicionalment un país d’acollida i que hauria de ser un referent a nivell europeu en aquest sentit. 
D’altra banda, la setmana passada la plataforma va entrar a registre els estatuts de la futura associació que podria estar constituïda en un mes. Els treballs del col·lectiu se centren ara en la preparació de les segones jornades solidàries amb les persones refugiades.

 

refugiats
Obrim-les
Obrim-los
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic