Diari digital d'Andorra Bondia
Les dues primeres famílies de refugiats van arribar a Andorra l'octubre de 2018.
Les dues primeres famílies de refugiats van arribar a Andorra l'octubre de 2018.

Ombrim-los, Obrim-les lamenta el retard en l’arribada dels refugiats


Escrit per: 
Redacció/Foto: Comunitat de Sant Egidi

L’associació Obrim-los, Obrim-les lamenta una vegada més la “lentitud” que s’està produint en el procés d’arribada de refugiats a Andorra. L’entitat recorda, mitjançant un comunicat, que en un primer moment aquesta lentitud va ser derivada de la manca de legislació i que ara es deu als tràmits burocràtics que haurien de permetre l’arribada de 13 persones més. Per aquest motiu reiteren la necessitat de seguir complint el compromís polític d’acollir almenys 20 persones, i alhora valoren l’esforç del Govern i de la Comunitat de Sant Egidi per implementar els corredors humanitaris a Andorra.

Igualment van celebrar que es valori ampliar la quota de 20 persones a altres famílies o individus que es puguin instal·lar al Principat. Amb tot, van tornar a reclamar l’elaboració d’una llei d’asil que reculli el dret de totes les persones a sol·licitar la protecció internacional en països tercers en cas que la seva vida corri perill i van instar al Govern i als grups parlamentaris a seguir treballant per reconèixer aquest dret humà (un punt que es va retirar de la llei d’acollida temporal) i seguir avançant en el progrés social del país.

Des de l’entitat també es va informar de l’organització de dues xerrades durant aquest mes per reflexionar sobre les migracions i les seves conseqüències. El 23 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural La Llacuna es farà la xerrada sobre les Crisis de refugiats en el procés de descolonització de l’Imperi Britànic, del Pujab a Palestina, a càrrec de la historiadora de l’Índia Teresa Segura-Garcia. Posteriorment, el 30 de novembre a la mateixa hora i al mateix espai, es durà a terme una taula rodona amb la participació de Mireia Porras del Departament d’Igualtat del Govern d’Andorra, Mustafà Shaimi, professor de la Universitat de Girona i membre de l’Espai Antiracista de Salt i Kaire Ba, tècnica de SOS Racisme Catalunya. Sota el títol Destruint mites, reflexió sobre la desigualtat racial i cultural es mirarà de reflexionar sobre les situacions que generen discriminació i desigualtats a Andorra.
Des de l’entitat s’ha decidit distribuir les activitats al llarg de l’any per intentar arribar a un públic més nombrós i més divers.

ombrim-los
Obrim-les
lamenta
retard
arribada
refugiats

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte