Diari digital d'Andorra Bondia
El cònsol menor, Marc Casal, respon als consellers de la minoria, d’esquenes.
El cònsol menor, Marc Casal, respon als consellers de la minoria, d’esquenes.

Operaris de Canillo arriben a 40 hores extra al mes durant l’hivern


Escrit per: 
A. Doral / Foto: Facundo Santana
Fins a 40 hores extra pot sumar un operari de Canillo en un mes, és a dir, una setmana més de feina; fins a setze en el cas dels agents de circulació. Ho va posar sobre la taula Dolors Cabot des de la minoria (Objectiu Comú), en el primer consell de Comú del mandat. Necessita “una reflexió” per saber “què està passant, si és puntual o es necessita més personal” o és una qüestió “d’eficàcia” a l’hora de distribuir vacances i festius. Es tracta, li va respondre el cònsol menor, Marc Casal, d’un “tema d’estacionalitat important”, dels pics de feina generats durant la temporada d’esquí o les festes nadalenques, dies de màxima afluència, i per tant es necessita una “plantilla dimensionada”.
 
Amb tot, va puntualitzar Casal, al pròxim pressupost es contemplarà ja la contractació d’un altre agent, en el cas del servei de trànsit. Sobre l’eficiència en l’organització dels serveis, va assegurar a la consellera de la minoria que “en dies punta no hi ha cap efectiu de vacances ni de festa; ja d’entrada busquem aprofitar els recursos, i és precisament per això que s’acaben sumant hores”.
 
Aquest primer consell amb Francesc Camp al capdavant del Comú va estar marcat per les preguntes de la minoria, o millor dit, per la manera com han trobat de reivindicar que no els arriba la informació que consideren necessària: “Ens ho hauríem estalviat si ens haguessin donat les dades en les comissions de finances o d’obres”, va puntualitzar Albert Torres, cap de la minoria, en referència a les explicacions requerides sobre els aproximadament 900.000 euros en factures per obres diverses. La majoria els va detallar a quins treballs es corresponien; adjudicacions, va defensar Casal, que s’ajusten a la llei, “i som el Comú més exigent”, amb una legislació, va recordar, que impedeix fer adjudicacions directes de quantitats superiors a 500 euros. “En cap moment no hem tingut dubtes al respecte o hauríem actuat d’una altra manera”, va puntualitzar Torres. Amb tot, van optar per abstenir-se en l’aprovació d’aquestes decisions de la junta de govern on van considerar que no havien tingut accés a la informació. “No donarem el vistiplau a coses que desconeixem”, va dir Cabot.
 
També va ser objecte de preguntes l’informe de previsions econòmiques que el Comú –com la resta– ha de passar al Govern i al Tribunal de Comptes. Hi va sortir de nou a la palestra la qüestió del personal: pujarà un vuit per cent la partida de despesa corrent per contractar el personal que substituirà una plantilla amb molt personal a punt de jubilar-se. Durant un any, però, hauran de coincidir, per formar els nous.
 
Un tècnic per al Palau de Gel
 
El 2015 el Comú va fer una important inversió per renovar el sistema de refrigeració de la pista del Palau de Gel. Però aquest hivern, en plena temporada, es van trobar amb una manca de gel i el perill d’haver de tancar la instal·lació en un moment de màxima afluència. Per això, va argumentar el cònsol major, van haver de recórrer de manera urgent a un expert que els tragués les castanyes del foc. Així va explicar Camp la contractació des del Comú de Juan Alfonso Vargas Rodríguez com a personal tècnic de relació especial, una decisió que també havia fet pujar la mosca al nas a la minoria. Es van estudiar diferents tipus de modalitats de contractació i aquesta va ser la més adient. A banda, va assenyalar, tindrà una durada molt limitada: només s’allargarà una setmana, potser un mes, “el que dicti la prudència”. Amb relació al Palau de Gel, Camp va avançar molt poc sobre les negociacions amb els propietaris del terreny. Qüestió de “pocs mesos”. 
 
Operaris
Canillo
40
hores
extra
hivern
Comentaris: 1

Comentaris

Camp sempre ha necessitat assessors i gent que l’ajudi. I vigilem que no comenci a blindar càrrecs de confiança...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic