Diari digital d'Andorra Bondia
Cartell promocional de la iniciativa del pressupost participatiu.
Cartell promocional de la iniciativa del pressupost participatiu.

Ordino exposa a votació popular els dotze projectes preseseleccionats del pressupost participatiu


Escrit per: 
Agències / Foto: Comú d'Ordino

El Comú d'Ordino ha iniciat aquest dimarts les votacions del pressupost participatiu, que s'allargaran fins al 28 de març. Així, tots els residents a la parròquia majors d'edat podran participar en la votació popular d'un projecte d'interès públic per a Ordino, per al qual la corporació destinarà 50.000 euros. D'entre les 33 propostes que van fer arribar els ciutadans via web, el jurat ha fet una preselecció de dotze idees, en funció de la seva viabilitat, i des d'aquest dilluns estaran exposades a la pàgina web del comú www.ordino.ad/pressupostparticipatiu.

Pel que fa a les propostes seleccionades, es poden reagrupar en tres grans eixos temàtics: el medi ambient, la natura i la sostenibilitat; la cultura, el patrimoni i la història, i les millores a la via pública. Pel que fa al primer, s'ha proposat la instal·lació d'una màquina expenedora inversa de reciclatge, introduir millores al camí del ferro, crear un observatori d'aus, fer un aparcament cobert per a bicicletes i patinets, i entrar a formar part de la fundació Starlight.

Quant a les propostes de caràcter cultural s'inclouen la publicació digital de fotografies i arxius d'interès històric, la realització d'actes puntuals als diferents pobles de la parròquia relacionats amb el seu patrimoni, i la creació d'un festival de dansa i cultura popular. Com a millores a la via pública, hi ha augmentar la il·luminació als passos de vianants, millores en l'aparcament dels batallats de la Cortinada i el control de la velocitat a la zona urbanitzada del coll d'Ordino. Per últim, s'ha triat una proposta per millorar l'interior de l'església parroquial.

Cal dir que hi ha projectes que no han passat la selecció, atesa la viabilitat amb baix cost o amb immediata solució, que es portaran a terme igualment com poden ser suggeriments relacionats amb el funcionament del dia a dia. Altres propostes han estat descartades perquè són iniciatives que ja s'estan fent, com és el cas de dotar tot el sistema d'enllumenat amb tecnologia led. El Comú ha avaluat cadascuna de les propostes i valora molt positivament la implicació de la ciutadania, que ha deixat veure el seu interès en la millora de la parròquia.

Ordino
exposa
votació
popular
dotze
projectes
preseseleccionats
pressupost participatiu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic