Diari digital d'Andorra Bondia

Ordino tanca el 2010 amb un superàvit de 613.745 euros


Escrit per: 
Redacció / FOTO: C.O.

El Comú d’Ordino va aprovar ahir la liquidació de comptes corresponent al 2010, que s’ha tancat amb un superàvit de 613.745 euros. Segons la consellera de Finances, Meritxell Martí, aquesta xifra ve donada per la contenció en la despesa i pel fet que s’ha rebut el mateix import en concepte de transferències de capital que el 2009.

A més, també ha estat crucial que part de la inversió no s’hagi fet, i es durà a terme aquest any, com és el cas de la millora de l’enllumenat i el centre de salut. D’altra banda, cal destacar que l’endeutament de la corporació se situa en 22,06 milions, una xifra que suposa una reducció del 3,66% respecte de l’any anterior.
L’estalvi, segons Martí, s’ha donat pel fet de mancomunar serveis amb la Massana, com l’Escola d’Art. També va assegurar que s’ha hagut de prendre decisions com el tancament del Centre Esportiu d’Ordino els diumenges i de l’Escola Bressol els dissabtes. La consellera va puntualitzar, però, que la racionalització de la despesa no ha implicat una retallada dels serveis. En aquest sentit, va explicar que s’han creat espais com el Punt Jove i que s’han incrementat els usuaris del Servei d’Atenció Domiciliària.
D’altra banda, l’endeutament de Secnoa SA i Vallnord SA a data de l’últim tancament, el 31 de maig del 2010, se situava en 1,2 milions i 604.000 euros respectivament. En el cas de la primera societat, el deute ha pujat un 50,2%, mentre que Vallnord l’ha reduït un 40,12%. Així, l’endeutament  total de la corporació és de 23,9 milions, que representa un 91,56% del sostre legislatiu. Segons va explicar el cònsol major, Ventura Espot, el Comú està fent un gran esforç de contenció, tot i tenir “greus problemes a les empreses participades per intentar que siguin més prudents del que són”. Va assegurar que “deixen de fer moltes coses a nivell d’Ordino en benefici seu”.  
Martí va mostrar la preocupació per la davallada dels ingressos, que aquest exercici han disminuït un 28%. A més, va explicar que la dependència excessiva de les transferències i els ingressos de la construcció és determinant en el balanç dels comptes. Per capgirar aquesta situació, Martí va concloure que s’està intentant reactivar altres sectors, com el comerç, aplicant reduccions a l’impost de radicació dels establiments. Les despeses corrents  s’han reduït un 6,62% respecte al 2009 i s’ha fet un 33,6% de les inversions.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic