Diari digital d'Andorra Bondia
Uns visitants a Naturlàndia baixant amb el Tobotronc.
Uns visitants a Naturlàndia baixant amb el Tobotronc.

Ordóñez segueix dirigint Naturlàndia en espera de tenir l’anàlisi global


Escrit per: 
M.S.C.

Enric Ordóñez es manté al capdavant de Naturlàndia en espera que el Comú tingui enllestida l’anàlisi global del parc. “Continua amb les mateixes condicions”, va dir el cònsol major, Josep Majoral. El director que va fitxar el consolat Gil-Torrentallé, doncs, segueix actuant sota un contracte de prestació de serveis i passant una factura al final de cada mes. I és que, malgrat que l’actual majoria comunal va mantenir durant les eleccions que calia un canvi en la direcció de Naturlàndia, Majoral recorda que aquest canvi no té per què aplicar-se en les persones que lideren avui el parc, sinó en la direcció de projecte (tot i que el cònsol precisa que “això tampoc vol dir que no hi hagi un canvi en les persones”).

De fet, Majoral remarca que el primer canvi important es va dur a terme fa un mes, amb la rescissió del contracte de Mireia Anglada com a cap de cuina. Però, tal com va assenyalar el cònsol major, almenys fins a finals d’aquest mes no es preveuen canvis d’altres càrrecs directius. Així, el mandatari vol tenir enllestit l’anàlisi d’organigrames i la comptabilitat abans de prendre cap decisió. La previsió és disposar d’aquest estudi durant aquest mes de març. Amb aquest treball es podrà conèixer quins serveis funcionen i quins cal potenciar. D’aquesta manera, Majoral va remarcar que, per exemple, “sabem que el Tobotronc funciona” i del que es tractarà és de veure si cal potenciar-lo. També caldrà valorar què fer amb la restauració, el parc d’animals i l’esquí de fons. Fins i tot es plantejaria tancar alguna activitat si es constata que no dona resultats. 
Amb tot, Majoral va explicar que no es prendrà cap mesura sense tenir definit prèviament l’organigrama, ja que la voluntat és que el personal formi part d’aquesta presa de decisions. Ara per ara, el Comú no ha sondejat els candidats a liderar el projecte. El cònsol major també va insistir que l’objectiu és adoptar una decisió en la seva globalitat.
Majoral ja va declarar just després de les eleccions que, tenint en compte que Naturlàndia no perd diners (amortitzacions a part), si es millora la gestió i es tanca alguna activitat si es veu necessari, el parc hauria de ser sostenible. 

Tirolina
El projecte de la tirolina impulsat per l’anterior majoria comunal ha rebut tots els informes favorables per part del Govern. Ho va confirmar el Comú de Sant Julià de Lòria, que manté aquest giny en stand by. Així, malgrat que la tirolina es podria començar a construir, no es prendrà cap decisió mentre no es tingui l’anàlisi global del parc i l’estructura de les persones que han de liderar aquest projecte. És per aquest motiu que la corporació tampoc ha contactat amb l’inversor privat interessat a executar l’obra. 
Majoral va explicar que tampoc s’ha parlat amb l’oposició sobre el giny perquè encara no s’està “en aquest punt”. Tot i així, i sabent que aquest projecte està a sobre de la taula, el cònsol major va destacar que la minoria pot accedir a tota la informació de què es disposa. Segons va exposar el Comú de Sant Julià de Lòria durant el mandat passat, construir la tirolina a Naturlàndia tindria un cost de 4,9 milions d’euros. El projecte va generar una forta oposició a Sant Julià de Lòria, principalment de Desperta Laurèdia, i també va rebre al·legacions de l’Apapma.

Naturlàndia
Josep Majoral
enric ordóñez
tirolina
Comentaris: 1

Comentaris

Segueixo pensant que el Sr. Ordóñez es faria ric si publiqués se seves tècniques de supervivència en el món laboral. Sr. Majoral, no hi ha millor anàlisi que l'encadenament de balanços de ruïna any rere any. Entenc que no pot posar en evidència el Sr. Pintat, el seu padrí i patrocinador polític. Però acabarem com parròquia indigent. A les eleccions del 2023 s'hi juga més que la cadira de cònsol, s'hi juga també la supervivència de la Terceravia. La situació de Sant Julià pesarà molt a la territorial de les eleccions generals.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic