Diari digital d'Andorra Bondia
El web ‘Ornitho.ad’.
El web ‘Ornitho.ad’.

‘Ornitho.ad’ manté les 2.000 visites anuals durant el 2018


Escrit per: 
Redacció/Foto: IEA

Ornitho.ad, la web de participació ciutadana dedicada a l’intercanvi naturalista activa a deu països europeus, va mantenir les 2.000 visites anuals el 2018. Cal destacar que entre els 14 grups diferents, l’any passat, els més actius van ser el grup dels ocells (amb més de 1.700 observacions) seguit del de papallones (més de 200 observacions). Ornitho.ad, però, va rebre informació de deu grups taxonòmics diferents en un total de 205 espècies entre mamífers, amfibis, rèptils, libèl·lules i orquídies, entre d’altres. Així, el nombre d’usuaris únics es va mantenir estable tot i que el nombre d’observacions baixa lleugerament respecte de l’any 2017. 

Des del Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (Cenma) es valora positivament el funcionament d’aquest tercer any del web, tot i que es creu que té marge per créixer. Per això, durant aquest any 2019 es treballarà per donar a conèixer el portal i la seva aplicació digital al públic visitant a través de difusió als portals homòlegs francès i català. 

Actualment, 10 països europeus disposen de portals Ornitho, els quals estan coordinats entre sí per treballar conjuntament en les línies estratègiques de funcionament d’aquesta eina i les aplicacions que se’n deriven. En aquest sentit, cal destacar l’exemple del projecte europeu EuroBirdPortal, que importa les observacions d’ocells fetes col·lectivament al llarg dels anys i les compara amb dades de temperatura entre d’altres variables al llarg de l’any per veure, per exemple, la migració de les espècies a través del continent. Un altre bon exemple de productes derivats d’Ornitho és l’aplicació per a mòbils NaturaList que facilita la consulta i introducció de dades fins i tot sense connexió d’internet. Ornitho.ad és una iniciativa del Cenma de l’Institut d’Estudis Andorrans.

Ornitho.ad
2.000
visites
anuals
2018
Número de vots: 58
Comentaris: 2

Comentaris

2000 visites l’any? A Andorra tenim instagramers, webs, youtubers, que tenen 2000 en mig matí. Si no la promocionen, es tirar diners.
Benvolgut anònim/a, Efectivament el portal té marge per créixer. De tota manera, el benefici que aporta és molt més alt a la despesa i dona servei a un sector científic i cultural que no té un seguiment massiu com els instagramers que anomenes. La valoració que en fa el Cenma, per tant i com es diu a la notícia, és positiva. Et convidem a consultar el portal per valorar tu mateix/a el seu interès. Salutacions,

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic