Diari digital d'Andorra Bondia

Palou espera que la UH i l’AdHA puguin estar fusionades a principis del 2011


Escrit per: 
M. F.

El president de la Unió Hotelera (UH), Xavier Palou, ha manifestat que la intenció és que a principis de l’any que ve les dues entitats hoteleres ja puguin estar totalment fusionades.

Ara ja han presentat els estatuts de la nova entitat i el pas següent serà escollir una nova junta conjunta. Entre els beneficis que podrà suposar aquesta fusió, Palou remarca tenir una sola veu i estalviar costos. En principi sembla que es mantindrà el nom d’Unió Hotelera.
Palou recorda que els problemes que tenen la UH i l’AdHA (Associació d’Hotelers d’Andorra) són “els mateixos”, i per tant aquesta fusió servirà per anar tots a l’una. També va reiterar la intenció de continuar mantenint dins l’entitat els restaurants que ara ja es troben integrats en la UH. Quant a la seva continuïtat en la nova junta, exposa que la seva intenció és, a poc a poc, anar deixant pas a altres persones que representin l’entitat.

Resultats
Pel que fa als resultats obtinguts aquest estiu, el portaveu de la UH Carles Flinch destaca que els restaurants han registrat una davallada d’entre el 30% i el 40% del volum de clients, en general, tant als establiments més cars com als que no ho són tant. Malgrat això, sembla que darrerament s’ha obert més restaurants que no pas s’han tancat, tal com ha afegit Flinch. I respecte a les pernoctacions, Palou es va mostrar contrari a les dades facilitades per alguns estudis que demostraven un increment, ja que va remarcar que si més no als establiments associats a la UH aquest increment no s’ha donat.
De totes maneres es mostren optimistes de cara a l’hivern i esperen un augment important de mercats com el rus i el britànic, en què  de moment ja tenen més reserves que en anys anteriors. Tot i així, exposen que caldrà veure quin és el comportament dels clients que són majoritaris, com els espanyols. Tot i que les xifres previstes dels mercats com el rus i el britànic són molt positives, Palou va concloure que estarien satisfets si se situessin fins i tot lleugerament per sota del que es preveu.
Una cop més, Palou va insistir que l’oferta de llits amb què compta el país està ara com ara sobredimensionada, ja que els 38.000 que hi ha segurament són necessaris en èpoques de màxima afluència, però la resta de l’any “costa molt omplir-los”.

Homenatge als cuiners que han dedicat una vida als fogons

Cuiners d’Andorra i de l’Alt Urgell seran homenatjats dimecres en un acte que tindrà lloc a Calvinyà, concretament a Cal Serni. Durant l’acte s’inaugurarà un monument que vol ser, tal com va exposar el president de Turisme Rural de l’Alt Urgell, Jordi Troguet, un homenatge als cuiners, i 35 professionals andorrans i 21 de l’Alt Urgell rebran un guardó que recordarà la feina feta. De fet, es premiarà els que fa més de 30 anys que estan darrere els fogons. Així mateix, la cita servirà per recordar Maria Dolors Ribes Rogé, de qui el gastrònom Joan Berenguer va destacar la seva “rellevància” i dedicació. De fet, han estat Berenguer i el cuiner Carles Flinch els encarregats de fer la recerca per mirar de trobar els cuiners homenatjats, una tasca que, segons Flinch, no ha estat fàcil ja que hi ha moltes persones anònimes.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte