‘Parlem de fira’, novetat de la Fira de Sant Ermengol
La Fira de Sant Ermengol d’enguany, que se celebrarà a la Seu d’Urgell del 19 al 21 d’octubre, presenta com a principal novetat el cicle de quatre xerrades Parlem de Fira. Una altra de les novetats és que l’aula de tast serà més àmplia i equipada. Pel que fa a la jornada tècnica, en aquesta edició es durà a terme el divendres 19 d’octubre, a tres quarts de tres de la tarda, a l’Aula de Tast. Enguany, el tema d’aquesta sessió se centrarà en la comercialització dels formatges artesans. Enguany, serà la 24a edició d’aquesta fira singular dedicada al formatge artesà i es comptarà amb la participació d’un total de 48 formatgeries: 47 d’aquestes seran d’artesans formatgers del Pirineu -29 catalans, 4 aragonesos, 9 bascos, 2 navarresos i 3 francesos- que oferiran més de 150 varietats diferents de formatges elaborats per ells mateixos.
El formatge convidat 2018 és de València, l’Heretat de Pere, que va obtenir el primer premi a Gastrònoma 2017. Els formatges que produeixen són fets directament de la llet de les seves cabres, alimentades a l’aire lliure, fet que els proporciona una matèria primera d’excel·lent qualitat.