Diari digital d'Andorra Bondia
El ‘Parlem de formatge 2019’ inclou també visites guiades a formatgeries.
El ‘Parlem de formatge 2019’ inclou també visites guiades a formatgeries.

‘Parlem de formatge’ arrencarà dimecres amb una jornada tècnica


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

El pròxim dimecres 20 de març arrenca una nova edició del ja consolidat cicle Parlem de formatge, enguany amb la celebració d’una jornada tècnica dedicada al formatge artesà dirigida a restauradors i formatgers. La jornada, que s’iniciarà a les quatre de la tarda al Cetap, està organitzada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, juntament amb la Fundació Alícia, i dins del marc del Projecte Europeu Innolact –projecte de cooperació transfronterera Poctefa, cofinançat pel Feder i Ajuntament de la Seu d’Urgell– que té com a objectiu fomentar la comercialització del formatge artesà el Pirineu. 
La Fundació Alícia ha dissenyat aquesta jornada amb una capacitat de treball eficient per a l’anàlisi de 6 formatges i la seva aplicació a les cuines dels restaurants del territori pirinenc.  En aquest sentit, aquesta jornada estarà dividida en 3 parts: la primera serà més d’explicació i contextualització del perquè i com realitzar combinacions culinàries i per què és útil disposar d’una metodologia a l’hora de combinar ingredients. Pel que fa a la segona part, serà més pràctica, es realitzarà a través d’un aplicatiu mòbil, hi haurà una petita presentació per part dels productors del seu formatge: origen, elaboració, aspectes destacables, etc. Seguirà un tast guiat i de la selecció dels descriptors organolèptics que més s’adeqüen i són més afins per combinar.
A l’última part tindrà lloc la presentació dels resultats per part de la Fundació Alícia de l’anàlisi previ realitzat als formatges escollits. Per tal de poder participar en aquesta jornada tècnica cal formalitzar la inscripció enviant un correu electrònic a promocio@aj-laseu.cat  amb les dades (nom i cognoms, número de telèfon, correu electrònic, ocupació/lloc de treball i procedència). Les places es limiten a un màxim de 30 participants.  
El Parlem de Formatge 2019 també inclou un seguit de visites guiades a formatgeries artesanes del nostre territori, així com tastos guiats i tallers de formatge.  Així, la primera activitat tindrà lloc dissabte 23 de març amb la visita a la formatgeria La Reula. La sortida s’iniciarà a les deu del matí a l’Espai Ermengol, on Pilar Aláez explicarà la història del territori a través del formatge. 
La següent activitat,  programada el 27 de març a les vuit del vespre a l’Espai Ermengol, serà un tast comentat de formatges de la Formatgeria l’Abadessa, acompanyat de cervesa artesana la Minera.

jornada
tècnica
Parlem de formatge
'Parlem de formatge'
arrencarà

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte