Diari digital d'Andorra Bondia
ANA/ Vehicles exposats en un concessionari.
ANA/ Vehicles exposats en un concessionari.

A partir de l'any vinent es deixa de premiar la compra del vehicle dièsel


Escrit per: 
Redacció

El projecte de llei del pressupost 2019 inclou diverses disposicions finals que modifiquen altres textos legislatius vinculats als comptes de l'Estat. Així, es proposa canviar la Llei del foment del vehicle elèctric amb l'objectiu de deixar de premiar el vehicle dièsel en relació al vehicle de gasolina a l’hora de calcular la potència fiscal que determina la quota tributària de la taxa. També es modificarà la Llei de l’IRPF per introduir les cotitzacions a qualsevol sistema públic de seguretat social en la part corresponent al treballador com a despeses deduïbles, així com per facilitar l’accés del departament de Tributs i Fronteres a informació de la CASS per poder determinar les rendes del treball.

El canvi a la Llei de l'IRPF era una demanda dels ensenyants francesos que treballen a Andorra però que tot i cobrar de l'estat veí cotitzen al Principat. Es van reunir amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, per demanar que se'ls descomptés de l'IRPF el que cotitzen a la Seguretat Social francesa en considerar que se'ls feia una doble retenció. Aquesta serà l'única modificació que es farà en relació a les demandes d'aquest col·lectiu ja que, segons Cinca, els altres conceptes de la seva nòmina no tenen equiparació amb Andorra.

Cal recordar que l’IRPF és l’impost que grava les rendes obtingudes per les persones físiques que rebin la consideració de residents fiscals en territori andorrà. A través de l’IRPF queden gravades totes les rendes subjectes a l’impost amb independència del lloc on s’hagin produït i de l’estat on estigui establert el seu pagador. És a dir, queda gravada la renda mundial obtinguda per l’obligat tributari. La campanya de l'IRPF de l'exercici 2017, que és la que s'ha de declarar durant aquest any, va acabar el 30 de setembre.

vehicles
taxa
fiscal
benzina
pressupostos
Número de vots: 294
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic