Diari digital d'Andorra Bondia
Així s'hi està treballant.
Així s'hi està treballant.

Pas alternatiu a la zona de Terra Mora per treballs d'enquitranament


Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú de la Massana

El Comú de la Massana està portant a terme la primera fase del pla d’amabilització i pacificació de la carretera secundària 321, coneguda com a zona de Terra Mora. Es tracta d’un projecte integral amb la intenció de millorar en seguretat vial -construint voreres als dos costats, de tres metres i un metre i mig respectivament, a més de limitar la velocitat a 30 km- però també fomentar la convivència i aplicar mesures sostenibles.

Els treballs d’enquitranament es portaran a terme de 8 a 16 hores, aproximadament. Per les característiques dels treballs, caldrà fer un tall de trànsit de la via. El pas alternatiu serà a través de la carretera dels Plans. Ahir s'hi van fer fet treballs de fresat del tram on s’està fent la intervenció. En aquest cas, no va caldre un tancament total, cosa que s’intenta evitar sempre que és possible.

Cal recordar que la globalitat de l’obra s’ha concebut per millorar la qualitat de l’aire i reduir l’emissió de gasos. La principal novetat és la introducció d’un sistema de drenatge urbà o jardí de pluja, pioner al país, que a més d’embellir la zona també contribueix a reduir les substàncies contaminants del vial, ja que filtra les aigües de forma natural mitjançant les arrels de les plantes i arbres. A més, es tracta de parterres que fomenten la biodiversitat. També s’han aplicat criteris de sostenibilitat en l’enllumenat, amb un sistema eficient, amb certificat “dark light” que no contamina a nivell lumínic.

D’altra banda, el projecte també introdueix zones de convivència pensades perquè el vianant pugui gaudir de la passejada i de l’entorn urbà. La segona fase del projecte es portarà a terme durant el pròxim exercici.

treballs
enquitranament
Terra Mora
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic