Diari digital d'Andorra Bondia
La cocaïna i els diners trobats al domicili de l’acusat, la matinada del 7 d’abril passat.
La cocaïna i els diners trobats al domicili de l’acusat, la matinada del 7 d’abril passat.

Petició de sis anys de presó per a un resident acusat de tràfic de cocaïna


Escrit per: 
P.G. / FOTO: Policia

El ministeri Fiscal reclama sis anys de presó i 6.000 euros de multa per a un resident de 31 anys de nacionalitat equatoriana per tràfic de cocaïna en locals d’oci nocturn. Al processat li van trobar uns 50 grams de cocaïna fraccionada per a la venda. A més de la pena, el ministeri públic demana també l’expulsió definitiva del Principat.  L’acusat, que roman a la presó des del 7 d’abril passat, quan va ser detingut en el marc de l’operació policial Espai, va reconèixer que va baixar a Barcelona a buscar la droga per vendre-la perquè feia gairebé tres mesos que no trobava feina i té dos fills. El processat va negar saber la quantitat exacta de droga que li va donar el proveïdor, a qui es coneix, segons algunes converses per WhatsApp, per “Perucho”.

VOLIA TORNAR LA DROGA
L’acusat només va admetre haver venut uns dotze grams de cocaïna al Principat i sempre a la via pública, mai a cap local d’oci nocturn. Segons va explicar, com que va tenir problemes amb el preu de venda, li va dir al seu proveïdor que li tornaria la droga, amb qui assegura que va quedar aquell mateix dia per tornar-se-la. La Fiscalia va manifestar que aquesta versió no era lògica ni  creïble. Malgrat tot, es va mostrar rotund en manifestar que en l’hipotètic cas que la versió de l’acusat fos certa, també podria considerar-se tràfic d’estupefaents, perquè és com retornar la cocaïna al mercat. La presumpta intenció de l’acusat de retornar la droga no va ser possible perquè la policia el va detenir, i un cop detingut no va voler revelar la identitat del proveïdor. 
La detenció de l’home va tenir lloc quan els agents de policia, que es trobaven a les proximitats d’un local d’oci nocturn al centre de la capital van efectuar-li un control al processat. Ell va negar en un primer moment que portava droga, i va ser en l’escorcoll que li van fer els agents quan li van trobar dos embolcalls de cocaïna i 13 més en una bossa de mà que tenia al cotxe. L’acusat, finalment, va confessar que a casa en tenia més. 
Els tres agents de policia involucrats en la detenció van corroborar que en un primer moment el processat no va col·laborar perquè no va confessar que tenia droga, però després sí que ho va fer quan els va dir que a casa seva en tenia més. 
En el moment de la detenció, fora del local d’oci nocturn, el processat portava 9,4 grams de cocaïna i 740 euros en bitllets de 10, 20 i 50 euros. Al seu domicili la policia va trobar més de 40 grams de cocaïna fraccionada en dosis amb 42 embolcalls, la qual cosa apunta, tant per la Fiscalia com per la policia, i finalment admès pel mateix acusat, que la droga estava destinada a la venda. El valor que té al mercat tota aquesta droga supera els 3.000 euros. 
La policia també va detenir en el marc de l’operació Espai un altre home resident que havia consumit cocaïna a dins d’un local amb el processat. Aquest també va declarar ahir en qualitat de testimoni i va assegurar que només havia consumit dos cops amb el processat a dins d’un local nocturn del Principat i que no li havia comprat. 
Per la seva part, la defensa de l’acusat reclama que el tribunal tingui en compte dos atenuants: que va col·laborar, ja que va dir a la policia que a casa seva tenia més droga; i el penediment que el processat va manifestar ahir davant dels magistrats. La defensa, a més,  es va referir a almenys tres penes sentenciades en casos que considera similars i cap d’elles van reclamar més d’un any de presó ferma, per tant va demanar que la pena a imposar-li no sigui superior a un any de presó del qual, vuit mesos ferms i 1.800 euros de multa. Va negar l’expulsió sol·licitada perquè l’acusat fa més de 15 anys que resideix al país i té dos fills, i la seva parella, els seus pares, germans i tiets també viuen al Principat.  
L’acusat té antecedents per estafa i per reincidència en conduir sota els efectes de l’alcohol.

 

El TC diu que les lleis dels funcionaris poden canviar

El Tribunal Constitucional recorda en un aute, a tots els funcionaris, que estan subjectes a una situació legal i reglamentària i nega que sigui en un àmbit contractual. “Per tant, aquesta situació legal i reglamentària implica que pugui ser modificada per les lleis sense que els funcionaris puguin oposar-s’hi”. Aquesta és part de la resposta que dona el TC a una seixantena de policies que van presentar recurs davant de l’Alt Tribunal contra la resolució del nou model de jubilacions. El TC no ha admès a tràmit aquest recurs d’empara.
Segons els funcionaris,  l’aplicació del nou règim de jubilació vulnera el seu dret a un procés perquè la sala administrativa va denegar la totalitat de proves que haurien pogut demostrar que l’entrada en vigor de la nova llei  va dur, a molts policies que han recorregut, a prejubilar-se de manera anticipada i han perdut la cotització efectuada a l’anterior mútua de jubilació. També consideren que es vulnera el dret a la llibertat individual i d’associació perquè obliga als recurrents a formar part d’una associació, que és la mútua de jubilacions. 
Segons el TC, la denegació d’aquestes proves no ha situat els recurrents en cap indefensió i l’Alt Tribunal també apunta que en cap moment s s’ha presentat una acció incidental d’inconstitucionalitat en relació a la nova llei. 

 

Desestimada la denegació del judici just a Saur-Vallnet

En un aute datat el 12 de novembre passat, el Tribunal Constitucional considera que no s’ha denegat a l’UTE Saur-Vallnet, com a constructora de la depuradora de la Massana, els drets a la jurisdicció, a un procés degut i a la defensa, tal com aquesta unió d’empreses denunciava en el recurs d’empara interposat contra l’aute del 19 d’abril i la sentència del 18 de maig passats. El TC considera que l’UTE tenia la possibilitat de demanar la pràctica d’una prova pericial per tal de rebatre la posició del Govern i que no ho va fer, i és per aquest motiu que  no admet a tràmit el recurs d’empara. Segons la part recurrent, existia un peritatge que rebaixava la reclamació que el 2007 va fer el Govern de més d’un milió i mig d’euros per la indemnització i perjudicis ocasionats per l’incompliment de les clàusules i condicions contractuals en la construcció de la depuradora de la Massana i també reclamava 241.000 euros més en concepte de despeses d’auditoria i de reparació. Aquest peritatge rebaixava a 444.776 euros la indemnització, però la part recurrent va tenir coneixement quan els autes ja estaven vistos per a sentència. 
Segons l’Alt Tribunal, independentment d’això, el recurrent hauria pogut demanar una prova pericial i no ho va fer. 

 

El TS tomba una altra recusació de Silvestre contra un batlle

El Tribunal Superior  ha tornat a tombar una recusació presentada pels quatre processats pel cas BPA que representa el lletrat Josep Antoni Silvestre, en aquest cas contra un batlle. Els quatre processats consideren que el procediment abreujat que va emprendre el batlle per emplaçar els magistrats del Tribunal de Corts admetent un escrit abans del lliurament de la demanda, vulnera el dret a un judici equitatiu del seu mandat. El TS considera que el Tribunal no ha fet cap actuació que justifiqui una pèrdua de la imparcialitat subjectiva. 

 

 

 

tràfic
coca
tribunals
Saur
vallnet
funcionaris
jubilació
Silvestre
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic