Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Maria Pijuan va haver d’intervenir en reiterades ocasions per demanar concreció a Silvestre en la seva exposició.
Josep Maria Pijuan va haver d’intervenir en reiterades ocasions per demanar concreció a Silvestre en la seva exposició.

Pijuan s’enfada amb Silvestre


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

Ahir no va ser el millor dia per a l’advocat Josep Antoni Silvestre que representa, entre altres processats, Xavier Mallol. Ni per a ell ni per a la seva companya de despatx Judit Silvestre. Tots dos, en les seves exposicions de les qüestions prèvies per argumentar la indefensió, la vulneració del dret al procés degut i del dret a la defensa, no van ser prou clars i concrets i van marejar els membres del Tribunal, que no va entendre què denunciaven realment. Una incògnita que van compartir els mateixos companys de premsa i el fiscal que també va intervenir –li toca respondre en la sessió d’avui aquestes qüestions i va dir que no sabia quina era la indefensió.
Alertat en reiterades ocasions pel president del tribunal, Josep Maria Pijuan, que li demanava que fos més concret en les exposicions de les qüestions prèvies, Silvestre va manifestar que en certa documentació del sumari s’havia trencat la cadena de custòdia. Feia referència a actes del consell d’administració i de la comissió contra el blanqueig de BPA que ara formen part del sumari. Pijuan li va dir que “havia de ser molt seriós en allò que volia dir”. El lletrat va crear  dubtes sobre aquestes actes  i el president del tribunal li va dir a Silvestre que concretés què volia dir o que el tribunal “ens querellarem contra vostè per calúmnies contra el tribunal”, ja que, segons Pijuan, les actes les ha posat el tribunal en el sumari. De totes maneres, Silvestre es va disculpar i va dir que no apuntava que eren falses, però que no s’havia respectat el procediment que marca la llei sobre el precintament de les proves. El lletrat li va dir a Pijuan: “no és agradable que vostè s’enfadi amb mi”. Pijuan va respondre que no estava enfadat. 
Silvestre reclama l’anul·lació d’aquestes actes del sumari perquè considera que s’ha trencat la cadena de custòdia i s’ha vulnerat el dret al procés degut. Segons ell, la policia va obrir unes proves sense presència o permís de la batlle instructora i, per això, s’ha fet l’acusació del trencament de la cadena de custòdia.
A part, Judit Silvestre també va reclamar la nul·litat de certs documents sonors relacionats amb la causa Petrov i dels documents que hi facin referència perquè considera que el fiscal “no va fer-ne cap tria” i consideren que aquest fet crea indefensió per part de les defenses.  Josep Antoni Silvestre, per la seva banda, va criticar l’aute de processament del seu defensat Xavier Mallol que, segons diu, és l’únic processat a qui no se li dedica “ni un paràgraf”, i va denunciar “la manca de concreció” per saber de què se l’acusa. 

 

Pijuan
Silvestre
s'enfada
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic