Diari digital d'Andorra Bondia
La presidenta de la delegació territorial de la Creu Roja francesa dels Pirineus Orientals, Jacquelline Turell; el president i el director de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol i Jordi Llansó i el president de Creu Roja Catalunya, Antoni Aguilera.
La presidenta de la delegació territorial de la Creu Roja francesa dels Pirineus Orientals, Jacquelline Turell; el president i el director de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol i Jordi Llansó i el president de Creu Roja Catalunya, Antoni Aguilera.

Posades les bases per una relació més estreta entre la Creu Roja d'Andorra, Catalunya i França


Escrit per: 
Agències

Col·laborar de manera coordinada en casos d'emergència nacional, davant dels reptes que suposo la migració de persones i potenciar una formació conjunta dels professionals. Aquestes són les principals inquietuds que la Creu Roja Andorrana, de Catalunya i la francesa dels Pirineus Orientals han exposat aquest dissabte al matí durant unes jornades que s'han dut a terme al Principat. La idea és que l'actual relació entre les tres entitats sigui cada vegada més estreta, sobretot en aquests tres grans àmbits, i es pugui formalitzar amb la signatura d'un futur conveni que així ho ratifiqui. “Una aposta comuna perquè puguem arribar a confeccionar una estratègia comuna pels principals problemes que ens estan venint i que hem de ser molt sensibles i curosos a l'hora de tractar-los”, ha exposat el president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol.

 La Creu Roja Andorrana, de Catalunya i la delegació de França dels Pirineus Orientals han posat aquest dissabte al matí la primera pedra per caminar cap a una relació més estreta entre les tres parts. El futur conveni, que encara no s'ha signat, basarà aquesta col·laboració en tres grans punts: la formació conjunta dels professionals, coordinació en casos d'emergència nacional i l'establiment d'una estratègia comuna davant dels reptes que suposo la migració de persones, sobretot als països veïns d'Andorra. D'aquesta manera es busca que els efectius de Creu Roja Andorrana actuïn de forma coordinada i donaran suport en casos d’emergències i de catàstrofe a banda i banda de la frontera i viceversa. 

“Una aposta comuna perquè puguem arribar a confeccionar una estratègia comuna pels principals problemes que ens estan venint i que hem de ser molt sensibles i curosos a l'hora de tractar-los”, ha exposat el president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol. Malgrat que encara no s'ha ratificat l'acord, les tres parts ja s'han donat el conveni que ara revisaran i en un període curt de temps signaran. Pol ha recordat que actualment ja hi ha bones relacions amb les dues homologues a banda i banda de la frontera, però que l'objectiu és unir-les totes tres per buscar una estratègia comuna que enforteixi les relacions i les faciliti.

El president de la Creu Roja Andorrana ha destacat que aquesta ha estat la primera trobada formal entre les tres organitzacions i les tres s'han mostrat molt satisfetes per haver assolit el primer pas. Les converses s’han desenvolupat en el marc d’un dinar de treball del qual n’han pres part la presidenta de la delegació territorial de la Creu Roja francesa dels Pirineus Orientals, Jacquelline Turell, Alain Vancapernolle, president-delegat d’Occitània Pyrenées-Mediterranée, el president i el director de Creu Roja Catalunya, Antoni Aguilera i Enric Molist, i els representants de la Creu Roja Andorrana: el president, Josep Pol, el vicepresident, David Fraissinet i el director general, Jordi Llansó. 

El dinar s’ha celebrat després d’una matinal de seminaris i tallers en el decurs de la qual tècnics i caps de departament han posat en comú recursos, tant materials com humans, de cada una de les entitats per tal de poder preveure i dimensionar els futurs plans d’actuació conjunta que reguli l’acord de col·laboració, així com la cessió d’efectius, mitjans tècnics i/o voluntaris.

Número de vots: 256
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic