Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge d’un escorcoll que va tenir lloc en el marc de l’operació ‘Brotxeta’.
Imatge d’un escorcoll que va tenir lloc en el marc de l’operació ‘Brotxeta’.

Presó provisional sense fiança per als darrers detinguts del narcopís


Escrit per: 
Redacció/Foto: Cos de Policia

Els dos darrers detinguts en l’operació que ha desmantellat una xarxa criminal dedicada al subministrament i distribució de productes estupefaents a menors d’edat al centre d’Andorra la Vella van ser posats a disposició judicial dimecres, segons va informar la policia. Després de declarar, la batlle instructora en va ordenar el processament i la presó provisional sense fiança per presumptes delictes majors de cessió de droga tòxica a menors d’edat, de proporció il·lícita de droga a persona major d’edat, de cessió de droga tòxica en centre d’esbarjo i els delictes menors de consum de droga tòxica, entre d’altres.

En el marc d’aquesta operació, rebatejada sota el nom de Brotxeta, el cos va detenir cinc persones. Les primeres van tenir lloc el 15 i el 16 de gener, i aleshores es va detenir dues persones, de 22 i 23 anys. A aquestes se’ls va imputar presumptes delictes d’inducció a menors d’edat a l’abandonament de la llar familiar, subministrament il·lícit de droga a menors i cessió i consum d’estupefaents. La batlle va decretar l’ingrés al centre penitenciari de la Comella de la llogatera detinguda en règim de presó provisional. Pel que fa a l’altra jove acusada, va quedar en llibertat amb càrrecs i està rebent tractament a la unitat d’hospitalització de salut mental i conductes addictives de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Posteriorment es van detenir tres persones més. Es tracta de tres persones residents, una de 27 anys i dues de 47 anys.
Segons va indicar la policia, la xarxa desarticulada es dedicava al tràfic d’estupefaents i facilitava refugi i drogues a menors d’edat habitualment fugats o en situació de risc. El cos especifica que, amb aquesta acció, no únicament va desmantellar un narcopís situat a Andorra la Vella que s’emprava com a refugi per a menors d’edat fugats i que servia de punt de distribució, sinó que alhora es va desarticular la xarxa de subministrament. La policia va destacar que el cos, conjuntament amb la justícia, garanteixen la protecció dels col·lectius vulnerables i especialment els menors d’edat, i dirigeix la seva acció específicament cap a la salvaguarda dels seus interessos i els de la societat en el seu conjunt.
La investigació policial i la posteriorment dirigida per l’autoritat judicial posava en relleu que l’apartament podria constituir un punt de trobada de menors i joves per a consum i adquisició de productes estupefaents. En particular, en la vigilància iniciada abans de Nadal es va poder apreciar un trànsit de persones anòmal, ja que la majoria dels visitants eren joves i menors d’edat. Aquests intercanviaven productes presumptament sostrets a canvi de drogues. Durant el període de les festes de Nadal, una sèrie d’esdeveniments van confirmar les sospites dels investigadors.

narcopis
presó
detinguts
RedBull
Brotxeta
policia
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic