Diari digital d'Andorra Bondia
El servei de suport psicològic es va posar en marxa a mitjans de juny.
El servei de suport psicològic es va posar en marxa a mitjans de juny.

Primeres trucades al servei d’atenció psicològica de Càritas


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Càritas Andorrana

Fa poc més d’un mes Càritas Andorrana va posar en marxa un servei gratuït d’atenció psicològica telefònica dirigit a aquelles persones que viuen moments de crisi emocional i no poden comptar amb cap altre recurs que respongui a la seva necessitat. Des de l’entitat, insisteixen que no cal ser usuari d’altres serveis per trucar, sinó que “està obert a tota la ciutadania que ho necessiti, independent si reben ajudes de serveis socials o de Càritas Andorrana”.

Doncs bé, tot i que encara és massa recent com per poder quantificar-lo, Càritas ja ha rebut les primeres trucades telefòniques, ja sigui per sol·licitar informació o bé per iniciar l’atenció psicològica. De tota manera, des de Càritas insisteixen que es tracta d’un servei, com altres que ofereixen, “que no es valora de forma quantitativa, sinó qualitativament”.

La intenció de Càritas és facilitat l’accés al servei d’atenció mental professional i alhora donar més cobertura a aquella part de la població que està en situació de necessitat i que per diferents circumstàncies no busquen ajuda dels professionals. I certament, tal com ja van explicar en anunciar la posada en marxa del servei, la pandèmia, el confinament i els mesos posteriors ha afectat moltes persones que encara avui dia estan vivint episodis d’ansietat, depressió i altres malalties mentals derivades de la situació sanitària, social i laboral viscuda. 

Telèfon de l’esperança?
Tot i que el 661 070 no és exactament un telèfon de l’esperança com el que existeix a altres països quant a l’atenció rebuda, ja que la fa un psicòleg, “potser la persona que es troba en una situació d’angoixa ho pot percebre així”. Per aquest motiu, remarquen que el servei promou apropar els professionals de la salut mental a la ciutadania i poder prevenir o minimitzar problemes de salut mental més greus i orientar la persona en la resolució de la seva problemàtica.

A més del telèfon, també hi ha la possibilitat de fer la consulta per correu electrònic (suport.andorra@andorra.ad) o per WhatsApp.

trucades
servei
atenció psicològica
Càritas

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

"Tot i que el 661 070 no és exactament un telèfon de l’esperança" Res d' "exactament". No ho és un telèfon de l'esperança. És un telèfon amb horari de funcionari, és a dir, de dilluns a divendres de 9.00 a 17.00, si t'agafa un pic d'angoixa a les 17.15, o te'l fas passar com pots, o tires pel dret, o esperes a les 9.00 de l'endemà: els ingressos per intent de suïcidi han augmentat, és una realitat que estan patint moltes famílies del país.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte