Diari digital d'Andorra Bondia
’explotació d’àrnica a l’Alta Ribagorça amb visitants a l’explotació.
’explotació d’àrnica a l’Alta Ribagorça amb visitants a l’explotació.

Projecte pilot de ‘mentoratge’ per donar suport a projectes agrícoles


Escrit per: 
Agències

Agricultura ha posat en marxa, en el marc del Programa de dones del món rural i marítim 2016-2020, un projecte pilot de mentoratge professional per tal d’innovar en l’acompanyament de projectes agrícoles i rurals. El mentoratge professional és una eina personalitzada de desenvolupament professional a través de la qual una mentora, persona d’àmplia trajectòria en el sector agrari, ramader o marítim, comparteix coneixements i ofereix consell a una persona que està a punt de començar a desenvolupar la seva activitat professional. Entre mentora i mentorada s’estableix una relació de tutoratge semblant a la de mestra i aprenent. El Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça comptaran amb una mentora a cada comarca i el Baix Ebre comptarà amb dos mentores.

Mireia Font, dinamitzadora econòmica, actuarà com a mentora al Pallars Jussà; Anna Sirvent, dedicada a la producció i transformació de plantes amb usos medicinals, estarà a l’Alta Ribagorça. El Baix Ebre comptarà amb Maite Pallarès, dedicada a l’oli i l’horta ecològica, i Begoña Amorós, gerent de cítrics de l’Ebre.

La mentora és una persona amb experiència, empatia i bona disposició per ajudar altres persones. De fet, la seva funció és de guia de la persona que es troba en el procés d’aprendre.
El projecte comptarà amb un seguiment per garantir el seu compliment, que es durà a terme des de les escoles agràries. A més, les escoles realitzaran una avaluació final i un seguiment en diferit, sis mesos després de la finalització del projecte, per tal d’avaluar els progressos de la mentorada.

Aquesta experiència té una durada de sis mesos. S’iniciarà el gener del 2020 i finalitzarà el juny d’aquest mateix any. El dia 29 de novembre acaba el temps d’inscripció a aquest projecte.

projecte
pilot
mentoratge
agricultura
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic