Diari digital d'Andorra Bondia
L’objectiu és millorar un dels punts importants de Castellciutat.
L’objectiu és millorar un dels punts importants de Castellciutat.

Projecte per urbanitzar la plaça de l’Arbre del poble de Castellciutat


Escrit per: 
Redacció / Foto: A.S.U.

La Junta de Govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar dilluns el projecte d’urbanització de la plaça de l’Arbre del poble de Castellciutat. A partir d’ara, el projecte queda a exposició pública durant 30 dies perquè s’hi puguin fer al·legacions. L’alcalde ressalta que, amb aquest projecte, “es pretén crear una plaça nova, feta amb materials nobles, com la pedra i l’acer corten, amb què es vol  conjugar de la millor manera possible els usos que hi ha en aquest indret: el pas de vehicles i l’espai per als vianants i les activitats de poble”. “És un projecte ambiciós, que cuida els detalls i que creiem que millora molt un dels punts importants de Castellciutat”, comenta Albert Batalla. 
Precisament, dimarts al vespre, va tenir lloc al local social de Castellciutat una trobada informativa entre els veïns i veïnes del poble, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i l’equip redactor del projecte que el conformen els arquitectes Marc Vidal i Joan Marquet. La reunió va servir per explicar els objectius de les obres que, a grans trets, volen ordenar aquesta plaça per crear un espai de qualitat urbana al centre del poble.
Amb aquest projecte, l’Ajuntament de la Seu té la voluntat d’urbanitzar la plaça de l’Arbre i dignificar l’espai públic –amb la pavimentació d’uns 650 m2, aproximadament–, amb l’objectiu d’encabir-hi les celebracions d’esdeveniments importants que es fan a Castellciutat. En el punt central de la plaça, que correspon a la intersecció dels carrers Mossèn Cinto Verdaguer i el Doctor Robert, es crearan tres espais en què el vianant serà l’únic protagonista, mentre que els vehicles quedaran reduïts als tres eixos en els quals  s’ordena la plaça. 
D’aquesta manera, la circulació de vehicles quedarà limitada per barreres produïdes per la col·locació del mobiliari urbà, pel tractament del paviment o bé per la il·luminació que es planteja en l’espai públic.

urbanització
plaça de l'Arbre
Castellciutat
Ajuntament de la Seu d'Urgell
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic