Diari digital d'Andorra Bondia
Els Grups d'Ajuda Mútua per a persones amb addicions comencen demà.
Els Grups d'Ajuda Mútua per a persones amb addicions comencen demà.
Els grups d'ajuda per a addictes tindran lloc els dilluns i els dimecres.
Els grups d'ajuda per a addictes tindran lloc els dilluns i els dimecres.

Projecte Vida inicia els Grups d’Ajuda Mútua per a persones amb addiccions


Escrit per: 
Laia Bautista Servat / Fotos: Projecte Vida / Freepik

Després de començar el 8 de març passat amb els Grups d’Ajuda Mútua (GAM) per a familiars de persones amb addiccions, l’associació Projecte Vida donarà demà el tret de sortida als GAM però per a persones amb trastorns per consum de substàncies o addictes. Així ho va confirmar la presidenta de l’entitat, Eva Tenorio, que va detallar que es faran dos grups formats per una desena de persones cadascun. 

La presidenta va indicar que el lloc on es reuniran per a aquestes trobades de suport mutu és provisional mentre busquen l’espai definitiu. Així doncs, els GAM per a addictes tindran lloc els dilluns i els dimecres de les 20.00 a les 22.00 hores i comptaran amb la col·laboració de dues moderadores en cada grup. “L’objectiu és que les persones inscrites puguin venir el dia que més els convingui, per això des de l’associació els oferirem aquests dos dies, de lliure elecció segons les necessitats de cada participant”, va detallar Tenorio. Va recordar que els grups per a persones addictes seran mixtos, a diferència dels grups per a dones que tindran lloc més endavant.

L’associació té un total de 35 persones inscrites per assistir als GAM per a addictes, xifra que segons va manifestar la presidenta “ha superat molt les nostres expectatives, especialment perquè només fa dos mesos que el Projecte Vida està actiu”. Així, del total de persones inscrites, 25, (9 dones i 16 homes) han confirmat la seva assistència, mentre que 10 es troben pendents de fer el pas per participar-hi. Des de l’associació consideren que “la vergonya” i “la por a compartir les addicions amb persones desconegudes” són dos dels motius pels quals els 10 que són dubte encara no han confirmat la seva assistència. “Nosaltres no obliguem ningú a venir. Ells han contactat amb mi i els he proporcionat tota la informació del que es fa, però són ells qui han de prendre la decisió. Tothom necessita el seu temps, i si encara no tenen clar si volen venir o no serà perquè tenen les seves raons personals”, va explicar Tenorio

 

Andorra
Projecte Vida
addictes
grups d'ajuda mútua

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Quina gran notícia!!! És fonamental seguir treballant per construir un sistema integral per abordar els problemes amb les drogodependències i les conductes addictives.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte