Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de comú celebrat ahir.
Un moment del consell de comú celebrat ahir.

Projectes “imminents” d’habitatges, hotels i despatxos al Clot d’Emprivat


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El Comú d’Escaldes-Engordany ha rebut diferents demandes per construir edificis al Clot d’Emprivat. Es tracta de projectes que en la majoria dels casos combinen habitatges, hotels i despatxos i són “imminents”, va dir el cònsol menor, Marc Calvet. Un exemple d’això és que el Comú haurà de deixar una parcel·la que hi té llogada per a aparcament el proper 23 de juliol. Des de la corporació es va remarcar que serà a partir de l’aprovació de la revisió del pla d’urbanisme (POUP), que implica l’aixecament de la suspensió temporal d’atorgament de llicències, que es començaran a presentar aquestes iniciatives. 

Precisament ahir, el consell de comú va donar el vistiplau als canvis al pla d’urbanisme, que ha rebut una cinquantena d’al·legacions que s’han resolt sense afectar-ne l’esperit, van destacar des de la majoria. Calvet va recordar que la modificació del POUP és un “canvi significatiu respecte del que es feia fins ara” ja que s’allibera espai per a ús públic a peu de carrer i es permet construir en alçada fins a 20 pisos al Clot d’Emprivat. Es tracta d’assegurar “edificis que perjudiquin al mínim les persones”, va dir. La revisió va rebre el suport de l’oposició. Amb tot, si bé el conseller liberal, Marc Magallón, considera que els canvis són positius ja que donen més espai per al vianant, la consellera socialdemòcrata, Cèlia Vendrell, va expressar el temor davant la urbanització de la zona i es va mostrar a l’espera que en el futur hi hagi una corporació que tingui la valentia per no deixar-hi edificar.
Per altra banda, la cònsol major, Trini Marín, va explicar arran d’una pregunta de la consellera del PS que el Govern ha informat que “en breu” preveu entrar un projecte de llei de crèdit extraordinari per satisfer la part de les transferències del 2017 que es deu als comuns. Marín espera que a finals de juliol es presenti al Consell General. En el cas d’Escaldes-Engordany puja a més d’1 milió d’euros.
Ahir també es va aprovar un crèdit extraordinari de 486.000 euros per licitar la reforma de la primera i cinquena planta del Comú així com la sala d’actes. Aquest import se suma als 500.000 euros previstos per les obres. Els treballs implicaran la renovació de les butaques i les instal·lacions tècniques i de so de la sala d’actes, s’habilitaran despatxos i sales de reunions i es renovarà el mobiliari. També es va adjudicar el muntatge de quatre unitats de climatització al pavelló del Prat Gran per 253.000 euros i es va acordar un crèdit plurianual de 820.000 euros per poder licitar el tanatori nacional i les sales de vetlla comunals. A l’últim, es va informar de l’estat d’execució del pressupost corresponent al primer trimestre, que es va tancar amb un superàvit de 4,9 milions. Durant aquest període es van amortitzar 730.000 euros i l’endeutament es va situar en 18,9 milions, un 77% respecte del límit legal.

 

L’oposició dubta de l’acord amb la propietat pel pàrquing Escaler

El protocol d’acord entre el Comú i els propietaris per a la construcció de l’aparcament Escaler es va aprovar amb l’abstenció de l’oposició, tot i que veu necessari el projecte. La consellera del PS va alertar que li genera dubtes ja que és massa favorable als privats. Així, recull que el Comú renuncia a la cessió del 15% sense cap mena de compensació, que finança la construcció de tot l’aparcament encara que vuit plantes quedaran de la seva propietat però les dues restants seran per als propietaris, i que construirà els vials d’entrada i sortida i la comunicació entre els dos nivells. A més es fixa que el Comú haurà de fer l’excavació en dos anys i en tres anys l’edifici i en el cas que això no es compleixi els privats es quedaran amb l’obra que estigui feta sense que el Comú tingui dret a reclamar res. També veu possibles problemes legals ja que el privat vol que el Comú adquireixi el projecte, un fet que evitaria la convocatòria de cap concurs. El conseller liberal, en canvi, veu el document positiu però no hi va donar suport perquè no està signat i pot patir canvis ja que encara s’està negociant. Des de la majoria es va exposar que no hi ha dubtes legals en l’acord, que no es raonable gastar-se els diners en un nou projecte si n’hi ha un de fet i va negar haver renunciat a la cessió.

 

 

Clot d'Emprivat
pla d'urbanisme
aparcament escaler
transferències
Comentaris: 1

Comentaris

Si us plau, si us plau, consellers i cónsols del Comú d'Escaldes, seria lamentable que deixeu perdre la zona del Prat del Roure en favor d'edificacions privades, per molt que hi hagi (obviament) interessants previsions d'ingressos per les arques de la corporació, Seria lamentable i temerari pel benestar dels habitants presents i futurs de la parròquia caure en el parany. La parròquia és de tots i no es pot permetre que decisions polítiques marquin el futur de la mateixa per sempre. Demano reflexió.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic