Diari digital d'Andorra Bondia
Les instal·lacions del Palau de Gel.
Les instal·lacions del Palau de Gel.

Prop de 2 milions al Palau de Gel per a millores, “eixugar pèrdues” i lloguer


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Facundo Santana

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ja havia anunciat durant les negociacions per a la renovació del contracte de lloguer del Palau de Gel que el Comú invertiria enguany un milió d’euros per realitzar la renovació d’instal·lacions i altres millores, i així queda recollit en el pressupost d’inversions d’aquest exercici presentat i aprovat aquest matí en sessió del Consell del Comú.

Ara bé, el mateix cònsol va fer notar que l’aportació global del Comú al Palau s’eleva a 1.950.000 euros, ja que s’hi han d’afegir les pèrdues ocasionades en l’exercici del 2020, que pugen a 700.000 euros, i els 240.000 que s’han de pagar de lloguer. 

I les aportacions no s’aturen aquí, ja que hi ha una previsió inicial que xifra entre 2,5 i 3 milions la inversió necessària “només per reflotar l’estructura”. Així ha respost el cònsol a la demanda del conseller d’Objectiu Comú Albert Torres sobre el pla d’actuació detallat de les inversions que s’han de fer al Palau de Gel els pròxims tres anys.   

Una quantitat, però, que haurà de precisar l’auditoria que durant dos o tres mesos es realitzarà sobre el Palau “per afinar més els imports”, ha dit Camp. I això sense comptar amb el que costarà la posterior dinamització de la infraestructura, aspecte en el qual “encara no hem entrat i que serà a partir del 2022”, ha explicat. En qualsevol cas, ha refermat el compromís del Comú per refermar l’objectiu de fer del Palau de Gel “un referent per a Canillo i per al país”. El cònsol també ha dit que no saben si la realització d’aquests treballs comportaran el tancament del Palau durant un temps. Més aviat s'ha inclinat perquè s’anés fent per parts “i no haver de tancar”. 

De fet, el Palau de Gel ha obert la sessió del Consell de Comú des de bon començament. I és que en haver d’aprovar l’acta de la darrera sessió, Torres ha volgut fer constar que el Comú havia incomplert el punt en què es deia que informaria l’oposició tan bon punt s’hagués tancat l’acord amb la propietat. I en canvi, ha afegit, “ens vam assabentar per la premsa”, a la qual cosa Camp ha respost que la intenció ja era aquesta, però “al migdia de dilluns hi va haver filtracions abans que s’informés de l’acord de manera oficial”. Per aquest motiu, no els va donar temps de fer les comunicacions oportunes a les parts implicades, s'ha excusat.  

Palau de Gel
millores
pèrdues
lloguer
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic