Diari digital d'Andorra Bondia
La Gatropirineus es va iniciar ahir i acaba avui dimarts.
La Gatropirineus es va iniciar ahir i acaba avui dimarts.

Prop de 200 professionals prenen part enguany a la Gastropirineus


Escrit per: 
Agències

La cuina tradicional del Berguedà va donar el tret de sortida aquest dilluns a la Gastropirineus. Tres generacions de cuineres del restaurant Els Roures de Castellar del Riu i els germans Jordi i Josep Badia de La Cabana de Berga van mostrar als assistents des de com fer el tradicional pa amb xocolata fins a una truita de riu. “El Pirineu és un territori extens i variat i volem posar en valor aquesta riquesa del producte i la seva qualitat”, va reconèixer el director de la Gastropirineus, Francesc López. Prop de 200 professionals del sector participaran entre ahir i avui al certamen, que també comptarà amb una showcooking pel públic amateur. En la seva tercera edició, la Gastropirineus ha escollit Berga com a escenari. Francesc López, director del certamen, en destaca el cartell “amb grans professionals “. Entre els participants hi ha els reconeguts amb estrella Michelin Francesc Rovira de la Fonda Xesc (Gombrèn), Oriol Rovira d’Els Casals (Sagàs) i Sergi Fernández i Jaume Sebastian de l’Estany Clar (Cercs-Berga). També hi participaran Carles Gaig del Restaurant Gaig (Barcelona) i Pere Arpa de Ca l’Arpa (Banyoles), tots dos també guardonats amb una estrella Michelin.

La Gastropirineus combina sessions de cuina tradicional, com la de cuina berguedana que ha donat el tret de sortida, amb d’altres de mètodes més innovadors. En total hi ha previstes més d’una desena de sessions en les quals es podrà veure professionals i elaboradors de les comarques del Berguedà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, la Val d’Aran, el Ripollès, la Garrotxa, el Bages, així com la demarcació de Lleida i Andorra. 

L’Anna, la Remei i la Remei són les cuineres del Restaurant Els Roures de Castellar del Riu. Filla, mare i neta van protagonitzar la sessió inaugural mostrant als assistents la cuina en directe de tres plats característics del seu establiment: els pèsols negres amb costella de porc i moixerons de temporada, el pa amb vi i sucre, i el pa amb xocolata. Al seu costat, el Jordi i el Josep Badia de La Cabana de Berga van optar per un pollastre de corral i una truita de riu.

Durant la demostració, els cuiners van ressaltar que, malgrat que la tècnica és important, ho és més el producte que, en tots els casos, era de l’entorn dels Pirineus. En aquest sentit, López va remarcar que la Gastropirineus és “un bon aparador per posar en evidència tant el producte com els productors”.

professionals
enguany
Gastropirineus

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte