Diari digital d'Andorra Bondia
Proposta d’una graella de funcions al sector privat per trencar la bretxa salarial
Proposta d’una graella de funcions al sector privat per trencar la bretxa salarial

Proposta d’una graella de funcions al sector privat per trencar la bretxa salarial


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: A.G.

Com cada any, el 8 de març ve marcat per reivindicacions d’igualtat de gènere en l’àmbit sobretot laboral. Una d’aquestes reclamacions és trencar la bretxa salarial que existeix entre homes i dones que exerceixen una mateixa feina i per la qual l’home cobra entre un 14 i un 20% més que la dona al Principat, segons les últimes dades del CRES publicades l’any passat però basades en l’exercici del 2015. La Unió Sindical d’Andorra (USdA) i Acció Feminista aposten per crear una graella salarial per funcions al sector privat (com ja existeix al públic) per tal de solucionar aquesta desigualtat. Aquesta graella ha de ser pública i l’assalariat ha de tenir coneixement del sou que li correspon.  
D’altra banda, aquests col·lectius i l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) consideren que és molt difícil denunciar la bretxa salarial perquè s’enfronten a un acomiadament, que el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach va puntualitzar “que encara és lliure”. 
La solució apuntada per trencar la bretxa salarial és la creació d’aquesta graella salarial al sector privat que hauria de ser pública. Segons Ubach, “s’hauria de fer com en Funció Pública, oficial de primera i oficial de segona cobra un sou, independentment de si és home o dona”. Antònia Escoda, des d’Acció Feminista, puntualitza i manifesta que la graella “s’ha de fer per funcions, tarifada i pública, i aleshores ja no es poden inventar categories per justificar un sou més alt que un altre”, va dir. 
Escoda remarca que és complicat denunciar per part de les dones la bretxa salarial, tal com ha fet una crida del raonador del ciutadà, Marc Vila. Però també remarca com a cosa positiva de la llei que “ara existeix la inversió de la càrrega de la prova”, per tant hauria de demostrar l’empresari que no paga més a l’home que a la dona. Tot i això, sindicalistes i feministes remarquen aquesta dificultat per denunciar públicament aquesta desigualtat per la por de l’acomiadament. Des de l’ADA remarquen que aquesta por existeix i que ha de ser l’Administració la responsable que la bretxa salarial no existeixi.  “No han de ser les dones les que ho denuncien, sinó que han de ser els mateixos inspectors de Treball qui vetlli perquè es compleixi la llei i no es produeixin les desigualtats”, va proposar Montserrat Nazzaro, presidenta de l’ADA.
 El raonador del ciutadà va destacar a les xarxes socials que ni la institució ni els inspectors de Treball van rebre cap denúncia al respecte de la bretxa salarial. Des d’aquests col·lectius de dones, i també des de la Unió Sindical remarquen la dificultat de demostrar aquesta diferència, entre altres coses perquè al sector privat “no hi ha transparència en la graella salarial de les empreses”, va puntualitzar la representant d’Acció Feminista.
El secretari general de l’USdA, sobra aquest aspecte remarca que el nou Codi de relacions laborals “continua sense donar facilitats al treballador perquè exerceixi els seus drets i  si es denuncia la bretxa salarial el treballador pot tenir la carta de l’acomiadament damunt la taula, perquè lamentablement encara continua sent lliure”, va comentar. 

graella
funcions
sector privat
bretxa salarial
trencar
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic