Diari digital d'Andorra Bondia
El Reglament de la construcció dona un termini per regularitzar els edificis inacabats.
El Reglament de la construcció dona un termini per regularitzar els edificis inacabats.

Pròrroga de tres mesos per a les llicències dels edificis inacabats


Escrit per: 
E. A. A. / Fotos: Facundo Santana

El Govern ha acordat avui, a proposta del ministre de Territori i Habitatge Víctor Filloy, modificar el Reglament de la  construcció per tal de prorrogar tres mesos, fins al 15 de març, el termini per concedir llicències de rehabilitació als edificis inacabats. La decisió s’ha pres en resposta a la demanda feta pels comuns, que van decidir sol·licitar la pròrroga a la darrera reunió de cònsols que va tenir lloc el 30 de novembre passat a Andorra la Vella. 

El Reglament de la construcció aprovat el maig del 2020 preveia una disposició transitòria per tal que els propietaris d’edificis inacabats poguessin demanar una llicència de rehabilitació en un termini de 18 mesos. El termini en qüestió finalitzava el 14 de desembre i els cònsols de les set parròquies, a demanda del Comú de Canillo, van decidir sol·licitar tres mesos addicionals, ja que “la pandèmia ha limitat certes actuacions i a més el Comú de Canillo també ha fet la revisió del pla d’urbanisme de la parròquia”, segons va declarar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.

El Govern, de fet, ha corroborat avui l’argument dels comuns tot assegurant que “la pandèmia, amb la suspensió de terminis administratius temporals que va comportar, pot haver provocat dificultats i endarreriments als propietaris a l’hora de realitzar els treballs i els tràmits necessaris per sol·licitar aquestes llicències d’acabament”.  En aquest punt, val la pena recordar que les llicències de rehabilitació en qüestió haurien de permetre acabar edificis que en aquests moments es troben a mig fer. Tot plegat per evitar allò que el Reglament de la construcció disposa al seu article 113.bis.5: “passats dotze mesos a comptar de la data de caducitat de la llicència urbanística i si l’edifici no compta amb els tancaments, la coberta, les façanes i els acabats exteriors finalitzats, el Comú ha de requerir al titular de la llicència que enderroqui l’edificació en un termini de temps. L’enderroc és a càrrec del titular de la llicència”.

pròrroga
tres mesos
llicències
edificis inacabats
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic