Diari digital d'Andorra Bondia
Prova pilot perquè els alumnes notifiquin casos d’assetjament
Prova pilot perquè els alumnes notifiquin casos d’assetjament

Prova pilot perquè els alumnes notifiquin casos d’assetjament


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO:SFGA/J.A.V.

El Govern va posar en marxa ahir una prova pilot a l’escola de segona ensenyança d’Encamp encaminada a prevenir casos d’assetjament escolar. Aquesta iniciativa consisteix a posar a disposició dels alumnes del centre l’aplicació B-resol, que es poden descarregar a les seves tauletes. L’aplicació permet que els escolars que pateixen assetjament alertin tres persones de referència i activar el protocol d’intervenció.

Aquesta iniciativa també aposta per fomentar la resolució de conflictes per via del diàleg amb la supervisió d’un docent i incentivar els processos de mediació entre els mateixos alumnes, fent que siguin altres companys els que intermediïn en algun cas. El projecte, segons va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, ja ha estat experimentat en altres llocs i s’ha acompanyat d’una formació als docents i psicopedagogs del centre. Per a la implementació s’ha comptat amb el suport d’Andorra Telecom. 

Des del Govern es va exposar que s’ha informat els pares dels alumnes del centre escolar que en els propers dies rebran un enllaç per descarregar l’aplicació B-resol a les tauletes. També es farà una sessió informativa per fer-ne un ús adequat. Aquesta iniciativa forma part del pla d’accions de prevenció de situacions d’assetjament escolar que està ultimant el ministeri d’Educació, i si dona fruits s’estendria a la resta de centres.

Per altra banda, el consell de ministres va adjudicar la redacció dels projectes constructius i la direcció d’obra de millores energètiques en sis centres escolars. També es va licitar el manteniment dels túnels del Pont Pla, d’Arcalís i de les Dos Valires; el manteniment i millora de la senyalització horitzontal; la recollida de matèria orgànica davant dels grans productors, i el manteniment dels abocadors de cendres de Juverri i Sant Antoni.

Així mateix, el Govern ha convocat els exàmens de la prova oficial de batxillerat professional. Tindran lloc del 12 al 20 de juny al Centre de Formació Professional d’Aixovall i les inscripcions es poden fer del 23 de març al 21 d’abril. Es tracta d’una sèrie d’exàmens escrits, orals i pràctics, que permeten valorar de manera objectiva el grau de desenvolupament de les competències establertes en cada programa.

El Servei d’Ocupació registra 390 aturats al febrer, un 18% menys

El Govern va informar ahir de les dades del Servei d’Ocupació i d’assalariats a la Seguretat Social. Segons va exposar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, “el titular seria que continua la tendència del nombre de demandants de feina més baix dels últims vuit anys”. Així, a finals de febrer hi havia 390 persones en recerca de feina, un 18,4% menys que el mateix mes de l’any passat. Així mateix, Espot va informar que el nombre d’assalariats inscrits a la Seguretat Social el desembre del 2016 era de 39.753, un 2,6% més que el desembre de l’any anterior, en què n’hi havia 38.751. La mitjana d’assalariats del 2016 és de 36.064,  amb una variació positiva de l’1,9% respecte de les dades del 2015. Al desembre van créixer el sector de l’hostaleria (+4,1%), transports i comunicacions  (+9,6%) i educació (+7,5%). Van baixar els assalariats al sector de llars que ocupen personal domèstic (-2%), el sistema financer (-2,1%) i administració pública i seguretat social (-0,4%). Per al Govern, les xifres confirmen la millora de la situació econòmica. 

El Govern no ha valorat soterrar el carrer de la Unió

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va assegurar que el Govern encara no ha valorat la demanda feta per Andorra la Vella i Escaldes-Engordany de soterrament del carrer de la Unió. Cinca va destacar que cal analitzar la viabilitat econòmica, però sobretot tècnica, d’aquest projecte. El ministre portaveu va remarcar que aquestes són iniciatives que oferirien una millora en la viabilitat de la zona que mereixen ser estudiades. Amb tot, va reiterar que encara no s’han començat aquests treballs d’anàlisi. 

Trobada amb Mònaco i San Marino per tractar de la UE

El cap de Govern, Antoni Martí, tractarà diferents punts de l’agenda europea amb el ministre d’Estat de Mònaco, Serge Telle, i el secretari d’Estat d’Afers Exteriors de San Marino, Nicola Renzi. La trobada tindrà lloc dissabte que ve a Mònaco. Les tres delegacions celebraran un dinar de treball per tractar diversos aspectes de les negociacions per a un acord d’associació amb la Unió Europea, tant pel que fa al marc institucional compartit com pel que fa a la negociació sectorial de cada país. Martí serà rebut també pel príncep Albert.

Cinca preveu el millor tancament des que és ministre

El ministre de Finances, Jordi Cinca, espera que es puguin tancar els comptes del Govern corresponents a l’exercici 2016 en positiu. De fet, segons va remarcar ahir, la liquidació del pressupost de l’any passat possiblement serà la “més positiva des que estic al capdavant del ministeri de Finances”. Cinca va explicar que els pròxims dies espera tancar la liquidació, perquè abans del 31 de març s’ha de traslladar aquesta documentació al Consell 
General.

L’executiu diu que ara ja hi ha limitacions per a la banca 

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar ahir que les esmenes fetes pel PS i DA a la modificació de la llei d’assegurances no canviaran el sector bancari, perquè aquest avui ja no pot tenir més d’un 25% de participació d’una companyia d’assegurances de no vida. Aquesta limitació ja està recollida en el marc legal que regula el sistema bancari i ara el que volen els dos grups parlamentaris és fer-ho també explícit en la llei d’assegurances, va destacar.

assetjament
escolar
aplicació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic