Diari digital d'Andorra Bondia
Pujadas celebra que el Col·legi no vegi conflicte d’interessos amb BPA
Pujadas celebra que el Col·legi no vegi conflicte d’interessos amb BPA

Pujadas celebra que el Col·legi no vegi conflicte d’interessos amb BPA


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

L’advocat Manuel Pujadas es va mostrar satisfet ahir de la decisió del Col·legi d’Advocats d’arxivar l’expedient informatiu que se li va obrir arran d’una denúncia d’una vintena de treballadors de BPA. Aquest col·lectiu considerava que hi havia conflicte d’interessos entre la tasca que va realitzar el lletrat com a representant dels empleats del banc i la que posteriorment va desenvolupar com a advocat del Govern en la querella que l’executiu va interposar contra exsocis i exdirectius de l’entitat. 
La resolució del col·legi, però, argumenta que aquest conflicte d’interessos no pot haver tingut lloc tenint en compte que Pujadas va intervenir per defensar interessos estrictament laborals del conjunt de treballadors de BPA, sense tenir una relació individualitzada amb cadascun d’ells. A més també exposa que l’advocat no ha pogut utilitzar informació obtinguda mentre representava els treballadors en l’encàrrec del Govern, tenint en compte que la matèria és totalment diferent. La resolució la va donar a conèixer ahir el mateix Pujadas, que va considerar el document de set pàgines “suficientment llarg i motivat”. L’advocat va destacar que quan va assessorar els empleats de BPA el treball es va centrar en un únic objectiu, que era garantir que no es perdessin llocs de treball més enllà de les persones que voluntàriament volguessin plegar. Per això va exposar que en aquesta tasca “no vam examinar res del banc” i “no sabíem res del seu funcionament”. A més va especificar que en les querelles que els empleats van presentar contra el Govern “nosaltres no hi vam intervenir”. És per aquest motiu que va indicar que des del primer moment tenia la tranquil·litat que no hi havia cap incompatibilitat entre els dos encàrrecs professionals, una qüestió que va analitzar abans d’assumir la feina del Govern.
Per altra banda, l’advocat també va remarcar que els membres de la junta de govern del Col·legi d’Advocats que estaven relacionats amb alguna causa relativa a BPA, entre els quals la seva lletrada, es van inhibir en tot el procés d’aquest expedient informatiu per evitar conflictes d’interessos.
Així mateix va explicar que la resolució d’aquest ens professional (que ahir va facilitar en la seva totalitat a la premsa) només va ser lliurada íntegrament a ell mateix però no als demandants –que només han rebut la decisió d’arxivament de l’expedient–. L’advocat va justificar la decisió basant-se en la normativa, que diu que només hi ha de tenir accés qui té un interès legítim i aquest interès legítim, segons la jurisprudència, són les parts a les quals la decisió pot comportar un perjudici. El grup de treballadors va presentar la demanda el 29 de juliol del 2016 i la resolució data del 6 d’abril passat, un retard que Pujadas va atribuir a una “qüestió operativa”. Els demandants poden fer un recurs al Col·legi en un termini d’un mes des de la notificació.

Manuel Pujadas
BPA
treballadors
Col·legi d'Advocats
resolució
col·lectiu
conflicte d'interessos

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte