Diari digital d'Andorra Bondia
Les instal·lacions del centre sociosanitari El Cedre.
Les instal·lacions del centre sociosanitari El Cedre.

Queixes al director del SAAS per la mala qualitat del menjar del Cedre


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Un grup de familiars d’usuaris del centre sociosanitari El Cedre van presentar una queixa conjunta al director de Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) amb la qual lamenten la mala qualitat del menjar que allà s’ofereix. Així ho van confirmar des del SAAS, encara que van advertir que moltes de les persones que estan en aquesta residència mengen els aliments triturats.
En tot cas, les queixes no quedaran en sac buit. I és que aprofitant que pròximament s’ha de convocar un nou concurs públic per contractar els serveis de cuina i menjador per als establiments sanitaris i sociosanitaris, el SAAS incrementarà les exigències de qualitat de servei. A més, es vol adjudicar a la mateixa empresa la gestió de la cuina de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i la del Cedre. Actualment, aquests serveis estan en concessió a dues empreses diferents. D’una banda, Andorrana de Càtering és l’adjudicatària de la gestió de la cuina, restauració, cafeteria i màquines expenedores del centre sociosanitari El Cedre. L’empresa va ser contractada de forma directa pel SAAS el març del 2014. El termini de concessió finalitzava el 31 de desembre del 2014 però es podia renovar anualment fins a un termini màxim de sis anys (incloses les pròrrogues).
En el cas de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, el servei es va adjudicar a l’empresa Bio Bio Hotels i Restaurants després de la celebració d’un concurs nacional convocat pel SAAS. La concessió finalitzava el 31 de desembre i també es podia renovar anualment fins a un màxim de sis anys.
Des del SAAS van emmarcar les queixes pels àpats del Cedre dins de la normalitat, ja que aquesta no és la primera vegada que els usuaris fan objeccions sobre el menjar d’aquests serveis (hi va haver queixes pels menús de l’hospital temps enrere, sobretot perquè el menjar estava fred). Cal posar en relleu que tant Andorrana de Càtering com Bio Bio assumeixen la gestió de les cuines del Cedre i de l’hospital, és a dir, que el menjar s’elabora directament a les instal·lacions dels respectius centres.
En el cas d’Andorrana de Càtering, el preu de l’adjudicació era de 7 euros per al dinar i 5 euros el sopar per als usuaris. Quant a Bio Bio, per als pacients hospitalitzats, el dinar es va adjudicar per 7,77 euros, mentre que el sopar per 6,48 euros.
Preguntat sobre el servei de cuina del Cedre, el president de la Federació de la Gent Gran, Fèlix Zapatero, va assegurar no tenir constància de cap disfunció. En aquest sentit va indicar que està en contacte amb persones que tenen familiars ingressats al sociosanitari que li han traslladat que el funcionament del centre és correcte, tant pel que fa als àpats per als usuaris com el tracte en general per part dels treballadors. És per això que es va mostrar estranyat d’aquestes queixes tenint en compte que del retorn que té “tot és positiu”. És per això que va afirmar que es podria tractar “d’algun cas concret” que “no correspon a la majoria”. En aquest sentit va destacar que El Cedre “ha costat molts diners” a l’Estat i que el servei que reben els usuaris és positiu. El president de la Federació de la Gent Gran també va defensar els àpats de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, que “són perfectament vàlids”.

queixes
director
SAAS
menjar
qualitat
mala
Cedre
del

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte