Diari digital d'Andorra Bondia
Queixes de docents per la deixadesa i improvisació al col·legi espanyol
Queixes de docents per la deixadesa i improvisació al col·legi espanyol

Queixes de docents per la deixadesa i improvisació al col·legi espanyol


Escrit per: 
M.S.C ./ FOTO: J.G.

El sindicat CSIF (Central Sindical Independent i de Funcionaris) ha denunciat la “incertesa, provisionalitat, improvisació i deixadesa” per part del ministeri d’Educació, Cultura i Esports espanyol en què es troba el col·legi María Moliner després de quatre mesos i mig de funcionament. En una carta entrada al ministeri d’Hisenda i Funció Pública espanyol l’1 de febrer passat, l’entitat que representa part dels docents d’Andorra lamenta que, tot i disposar de quatre mesos per nomenar-lo, el centre va començar a funcionar sense equip directiu (un fet que va ser negat en aquell moment per la consellera d’Educació). 

A més, el sindicat denuncia que a hores d’ara encara no es disposa de fitxa de centre, de ràtios establertes, d’instruccions de funcionament ni de criteris d’admissió de nous alumnes, i demana al ministeri que actuï per posar fi a aquesta situació, ja que considera que és responsabilitat d’aquest la situació en què està a hores d’ara el sistema espanyol a Andorra. Tot i així es remarca que es continua gestionant el col·legi, “o almenys el que afecta la seu d’infantil i primària”, amb professionalitat però també amb “voluntarietat” per fer el treball en unes condicions “que disten molt de ser les pròpies d’un centre de l’exterior”. 

Nomenaments

Però en allò en què es fa especial èmfasi en el document és en els nomenaments dels càrrecs directius de l’escola. Així  s’assenyala que des de l’1 de setembre un equip de persones a les quals es va encarregar la gestió del centre ha estat des­envolupant el seu treball amb responsabilitat, tot i que “els seus nomenaments no arribaven i quan ho van fer no s’ajustaven al que s’havia acordat”. En aquest sentit denuncien que els nomenaments es van fer “tard, malament i amb premeditació”, ja que van arribar després del 7 de novembre als interessats i amb data del 10 d’octubre, i cadascun d’ells basat en criteris diferents. Així es lamenta que els càrrecs que s’han acabat concedint comporten una discriminació econòmica (perquè el complement que s’aplica és més baix) però també una “discriminació personal”, ja que fins ara aquestes persones han estat desenvolupant unes tasques complexes, tenint en compte que s’ha hagut de posar en marxa el centre integrat. Per això es reclama al ministeri “el compliment dels acords establerts entre qualsevol estament de l’administració educativa amb competència (llegeixi’s conselleria d’Educació, servei d’Inspecció, etc.) i el personal que voluntàriament i responsablement assumeix les funcions de gestió i direcció del nou centre”. A banda, el sindicat demana el nomenament d’una nova consellera d’Educació i considera “greu” la situació en què es troba la conselleria. La carta acaba indicant que el CSIF ha estat callat durant quatre mesos per prudència, responsabilitat i professio­nalitat. 

Cal destacar que el representant d’aquest sindicat a Andorra, Xose Raposo, és actualment membre de l’equip directiu de la seu de primària del col·legi María Moliner.

escola
espanyola
maria moliner
docents
CSI.F
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic