Diari digital d'Andorra Bondia
Queixes del centre històric per la falta d’il·luminació nadalenca
Queixes del centre històric per la falta d’il·luminació nadalenca

Queixes del centre històric per la falta d’il·luminació nadalenca


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Comú d'Andorra la Vella

La nova il·luminació de Nadal dissenyada pel Comú d’Andorra la Vella no satisfà els comerciants que no tenen el seu establiment a l’avinguda Meritxell, i les associacions de botiguers del centre històric i de Riberaygua i Travesseres ja ho han posat en coneixement de la corporació. Consideren que la llum en aquestes zones és pobra. Hi troben a faltar motius. Ho indica el president de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, Víctor Martín, que remarca que només cal passejar-se una mica per veure que falta il·luminació en alguns punts, com el Cap del Carrer, el carrer la Llacuna o el carrer de les Canals i també Príncep Benlloch.
La resposta del Comú ha estat que el pressupost dóna per al que dóna i que la prioritat era potenciar la il·luminació a l’avinguda Meritxell i a l’avinguda d’Enclar, per fer que els visitants entressin a la parròquia per Santa Coloma. Martín espera que de cara a l’any que ve la corporació destini pressupost a millorar la il·luminació a la resta d’indrets de la capital. Amb tot, l’entitat no descarta que aquestes festes encara es puguin ampliar els motius nadalencs que hi ha.
També és una observació compartida amb altres associacions de comerciants el fet que el sector no hagi pogut participar en la definició de la il·luminació nadalenca. El fet és que els comerciants no en van tenir cap informació fins que la van veure instal·lada. Tot i així, Martín destaca que, encara que “sempre es pot fer millor”, també cal ser realistes. En aquest sentit va exposar que l’avinguda Meritxell és la porta d’entrada al centre històric d’Andorra la Vella i el fet que estigui ben il·luminada permet conduir la gent fins aquesta zona.
Des de Riberaygua i Travesseres també han sorgit algunes queixes de comerciants individuals i de la mateixa associació de botiguers en relació amb la il·luminació. Remarquen que només hi ha llum a Riberaygua, mentre que a les travesseres n’hi ha molt poca. Fins i tot, en alguns d’aquests carrers no s’ha instal·lat ni un sol motiu. L’entitat accepta, amb tot, que aquest any la corporació hagi prioritzat Meritxell i l’avinguda d’Enclar.

il·luminació
Nadal
Andorra
andorra la vella
centre històric
avinguda meritxell
Riberaygua i Travesseres

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Bon dia, només dir que queixar-se és molt fàcil, i més, quan no plou a gust de tothom. Però cal reconèixer que enguany el comú ha treballat força bé la qüestió nadalenca de la capital. Jo personalment no recordo veure la ciutat tan bonica. Altrament, sí que és cert que quan creues la coneguda "recta de la Renault" sembla Las Vegas. Però ja està bé. Voldria afegir que no cal haver de fer consultes per a tot. Considero que no és el mateix demanar al poble l'aprovació d'un enllumenat que ha de restar per un període llarg de temps instal·lada, que una altra -com és el cas de la nadalenca- per un parell de mesos. Així que no ens queixem tant i deixem treballar al comú tranquil·lament. Bon Nadal!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte