Diari digital d'Andorra Bondia
Situació en què es trobava la piscina dels Serradells a principis de setmana, amb els finestrals oberts.
Situació en què es trobava la piscina dels Serradells a principis de setmana, amb els finestrals oberts.

Queixes per l’obertura de la piscina dels Serradells encara en obres


Escrit per: 
M.S.C.

Dilluns va reobrir la piscina dels Serradells tal i com estava previst. Amb tot, les obres de millora encara estan en curs i treballadors de la construcció i usuaris han de compartir l’espai. A això s’hi afegeix el fet que els finestrals que envolten la instal·lació estan encara per muntar i, per tant, el recinte queda obert a l’exterior. El fred i la pols han generat malestar i queixes entre els usuaris, que lamenten que s’hagi tornat a posar en marxa en aquestes condicions.
El cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, va explicar que això ja estava previst quan es va planificar l’obra, que haurà d’estar enllestida el 28 de setembre (un dies abans dels Special Olímpics). Pons va indicar que l’obertura de la instal·lació en unes condicions que no són les normals es va acordar amb els clubs de natació, tenint en compte que tenen el seu calendari esportiu. Només algunes classes per als infants més petits es van decidir ajornar fins a l’octubre, quan els treballs ja estaran enllestits. A banda va assegurar que “s’ha fet tot el possible per informar tothom” de la situació en què es troba l’espai. “Tot està indicat, els usuaris són avisats a la recepció i es compleix tota la normativa de seguretat”, va dir el cònsol menor, que va acceptar que el diferencial tèrmic no és el normal, hi ha corrents d’aire i hi poden haver partícules de pols, un fet “normal” estant en obres. Amb tot va assegurar que l’aigua no està bruta perquè s’ha fet el manteniment corresponent, i va subratllar que “la temperatura és bona” ja que “no estem al gener”.
Pons va voler insistir en el fet que s’ha obert amb “totes les garanties”. Així, els usuaris només tenen un circuit per accedir a la piscina, “tot està tancat” amb plaques de guix. Aquest és el cas de la piscina petita, que està separada per parets provisionals perquè no hi hagi corrent d’aire i limitar l’accés. A més, va assegurar que els usuaris no poden accedir a sota de cap element en obres. 
Segons va afirmar el cònsol menor, el comú va decidir obrir abans de finalitzar les obres per assegurar un lloc per entrenar als esportistes que tenen un calendari d’entrenaments. D’aquesta manera va remarcar que la dels Serradells és l’única piscina olímpica del país i els clubs i federacions que l’utilitzen són molt nombrosos. Tot i així es va valorar poder utilitzar una instal·lació d’un altre comú. Aquesta opció, però, es va descartar perquè hi ha diverses piscines del país que ara estan tancades per obres i la proposta d’utilitzar la de Canillo és “més complicada” tenint en compte la dificultat de les famílies per portar els fills a fer una activitat més lluny de casa. És per això que es va optar per oferir la possibilitat d’obrir la piscina abans d’acabar les obres si els clubs “acceptaven les condicions”. Se’ls hi va plantejar i ho van acceptar, va comentar. 
Pons va subratllar que és “un moment històric” per una instal·lació que calia renovar després de 26 anys. El cònsol menor va indicar que el calendari dels treballs s’està complint i va agrair la paciència dels gairebé 5.000 usuaris, la “gran majoria” dels quals “estan contents”, va destacar.

queixes
obertura
piscina
serradells
encara
obres
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic