Diari digital d'Andorra Bondia
Una sala de vistes.
Una sala de vistes.

Ratificada la pena a la sòcia de la immobiliària per furtar 100.000 €


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El Tribunal Superior va dictar ahir sentència per desestimar el recurs presentat per la representació lletrada de la sòcia d’una immobiliària d’Encamp contra la sentència dictada pel Tribunal de Corts que la condemnava a 18 mesos de presó condicional per un delicte major continuat d’apropiació indeguda per valor superior a 6.000 euros. La segona instància confirma aquesta sentència en la que la pena està subjecta al pagament d’una indemnització en concepte de responsabilitat civil que ascendeix gairebé als 100.000 euros. La condemnada haurà de pagar més de 12.000 euros a un client i més de 86.000 euros a les dues sòcies del negoci que la van denunciar. La dona haurà de satisfer aquestes quanties en un termini de tres anys amb tres pagaments d’almenys la tercera part de l’import si no vol entrar a la presó. 
Els fets condemnats es remunten al febrer del 2011, quan les dues sòcies van detectar anomalies i van denunciar la tercera. La immobiliària tenia menys d’un any, i la condemnada s’encarregava d’ingressar els diners al banc i de portar la comptabilitat. Les dues sòcies tenien tota la confiança dipositada en ella i no va ser fins quan un client (afectat) les va alertar que li faltaven pagaments, quan elles van comprovar que tenien pocs diners al banc i es van assabentar de moviments sospitosos. Els comptes van ser auditats després de la denúncia. L’estudi determinava que els moviments de reintegraments fets per la processada ascendien a més de 86.000 euros que va reclamar la fiscalia junt als més de 12.000 que li devia a un client. 
Per la seva banda, l’acusació particular tenia uns altres càlculs i reclamava 103.000 euros a pagar a les dues sòcies perquè consideraven que també tenien dos xeccs a nom d’unes altres dues persones que li demanaven. El fiscal reclamava 28 mesos de presó condicional i l’acusació, la mateixa pena però amb un any ferm, a més de la responsabilitat civil calculada per cada part. La processada va negar els fets i va dir que la societat tenia com una caixa “B”, i que cobraven en sobres les tres sòcies, per tot, va reclamar la lliure absolució, ara negada, de nou, en segona instància.

Una mossegada d’un gos passa al Superior

Una mossegada d’un gos que va ser considerada pel Tribunal de Corts el passat mes d’abril com una contravenció penal de lesions per imprudència lleu ha arribat al Superior perquè la propietària de l’animal condemnada a pagar 100 euros de multa, més 750 euros de responsabilitat civil a la víctima i 114 euros al la CASS considera que no hi ha proves. La dona va manifestar ahir a la secretària judicial que va llegir la sentència que a les pericials no hi ha mostra del dolor o hematomes patides per la víctima i va manifestar que hi ha testimonis que van veure que no hi va haver mossegada. La dona a més va manifestar que ha denunciat al Consell Superior de la Justícia limitacions de dret com l’assistència lletrada i d’accés a la justícia. 

ratificada
pena
sòcia
immobiliària
furtar
100.000 €
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic