Diari digital d'Andorra Bondia
Un vehicle que realitza el servei de transport públic nacional.
Un vehicle que realitza el servei de transport públic nacional.

Recollida de firmes per ampliar els horaris del transport públic


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

Una recollida de signatures adreçada al Govern s’ha llançat fa pocs dies a través de la plataforma Change.org. La petició reclama una ampliació dels horaris del transport públic intern i de moment compta amb una cinquantena d’adhesions. En concret, la demanda passa per allargar el servei fins a la mitjanit, que és quan s’acaba la jornada laboral als establiments de restauració, i avançar l’hora d’inici a les cinc de la matinada, ja que hi ha treballadors que comencen a les sis.

A més, se sol·licita ampliar freqüències. D’aquesta manera, en la petició es lamenta que durant el cap de setmana els autobusos tan sols passen cada hora. A banda, es considera que caldria dotar d’un servei de transport amb una millor freqüència les zones allunyades, com ara Nagol o Grau Roig, sigui a la demanda o no.

Segons es detalla a la petició, hi ha treballadors del país que s’estan trobant amb problemes per trobar feina degut als horaris tan poc flexibles del transport públic. Així mateix es destaca que els mateixos hotelers han denunciat públicament que no troben personal en part perquè no hi ha un servei de transport públic eficaç. “Som un país que vivim del turisme, de l’hoteleria, i els horaris no són compatibles”, es relata a la petició, i es lamenta que “molt incentivar l’ús del transport públic però vostès, com que no l’han agafat mai, no saben els inconvenients que això suposa”. 

Per tot plegat, amb la recollida de signatures, sota el títol Ampliar horaris del transport públic a Andorra, es reclama “més horaris, més freqüències i més zones”. En la carta que acompanya les firmes, es conclou que “si volem fer d’Andorra un país ecofriendly podem començar per aquí en lloc de tanta ajuda per als vehicles elèctrics”.

recollida
firmes
horaris
transport públic
Comentaris: 1

Comentaris

Caldrien uns quants macroconcerts DJ's per que ampliïn els horaris i es fiquin les piles...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic