Diari digital d'Andorra Bondia
Un home entra amb un gos cap a un habitatge.
Un home entra amb un gos cap a un habitatge.

Recollida de firmes per permetre les mascotes als habitatges de lloguer


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Facundo Santana

El grup Taxa 0 ha impulsat una recollida de signatures per sol·licitar que es permeti l’accés de les mascotes als pisos de lloguer. La petició, que s’ha llançat a través de la plataforma Change.org, està adreçada als professionals del sector immobiliari, les comunitats de veïns i als propietaris dels pisos que es posen al mercat de lloguer perquè no prohibeixin la tinença d’animals de companyia.
Els signataris demanen que el fet de tenir una mascota no sigui un impediment a l’hora de buscar una llar. En aquest sentit, exposen que “un animal és un membre més de la família”. A més, afegeixen que existeix la falsa creença que són enemics de la bona conservació dels habitatges. Els promotors de la recollida de firmes asseguren que aquesta opinió és infundada, ja que “molts propietaris de mascotes mostren un plus de responsabilitat” també pel que fa al pis pel qual paguen un lloguer cada mes. A més a més exposen que en el cas que una mascota provoqués algun desperfecte en l’habitatge, aquest quedaria cobert per l’assegurança obligatòria i la fiança, dos requisits que cal complir en el moment de llogar l’habitatge. Els impulsors acaben la petició posant en relleu que Andorra es caracteritza per no posar dificultats a l’hora de llogar una habitació d’hotel o visitar un comerç quan es va acompanyat d’un gos.
En menys de 24 hores, la recollida de signatures ja havia rebut 466 firmes.
Cal recordar que el grup Taxa 0 ja va adreçar una carta al raonador del ciutadà en què exposava les dificultats dels propietaris de mascotes per llogar un pis. En aquell moment, el col·lectiu va denunciar que hi ha propietaris que utilitzen l’excusa que el llogater té animals de companyia per no renovar el contracte per evitar complir amb la congelació dels preus dels lloguers aprovada pel Govern. En la carta al raonador del ciutadà van exposar que els propietaris “aprofiten per no renovar el contracte d’arrendament en cas de tenir una mascota i així poden aconseguir un augment del lloguer”. El grup demana poder “gaudir de les mascotes sense sentir-se discriminats” i “conviure amb harmonia amb la societat”.

mascotes
habitatges
lloguer
Comentaris: 5

Comentaris

La meva mascota és la meva familia. Entenc que nosaltres som els responsables de la seva educació. No hi han animals maleducats, hi ha persones maleducades i brutes.
Hola, com díu la Cristina, les nostres mascotes son família, protegides i educades, a la par, també dic que algunes persones no son dignes de tindre cap mascota, no les cuiden ni treuen al carrer a fer les seves necesitats i menos fer que caminin al menys una mica, sé de gent, i es molt trist.
Que es permetin les mascotes als habitatges de lloguer. Es esencial. Estem al segle XXI.
Las mascotas causan menos problemas que los vecinos de pisos turísticos y ha estos no les ponen problema la comunidad .
O per racisme com es un pitbull ya no volen cuan son les persones qui les eduquen sino son un amorrrr

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic