Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de l'acte a l'ambaixada espanyola per reconèixer la tasca docent de Baldomero Prados, Maria Auxiliadora González Poveda i Elena Sineiro.
Un moment de l'acte a l'ambaixada espanyola per reconèixer la tasca docent de Baldomero Prados, Maria Auxiliadora González Poveda i Elena Sineiro.

Reconeixement institucional a dues professores i a l'exdirector del col·legi María Moliner


Escrit per: 
Agències / Foto: C.G.

Haver estat el primer director del col·legi espanyol María Moliner i ajudar-lo en el repte de convertir-lo en centre integrat. Haver impulsat de manera exitosa l'Olimpíada de matemàtiques. Haver fet el mateix amb els premis literaris Sant Jordi. Aquests són els tres motius pels quals els docents Baldomero Prados, María Auxiliadora González Poveda i Elena Sineiro han estat distingits aquest dilluns al migdia amb condecoracions institucionals per part de l'estat espanyol. Concretament, Prados ha rebut la Encomienda de la Orden del Mérito Civil, mentre que González Poveda i Sineiro han estat distingides amb la Cruz oficial de la Orden del Mérito Civil. Són títols que concedeix el rei d'Espanya i han estat a petició de l'ambaixada espanyola a Andorra, on precisament s'ha celebrat l'acte institucional, el qual ha comptat amb la presència, entre d'altres, dels ministres d'Afers Exteriors i d'Educació, Maria Ubach i Eric Jover, de diversos exministres d'Educació i del cònsol honorari de Portugal a Andorra, Manuel da Silva.

Tots tres han fet "una aportació extraordinària que va més enllà de la dedicació normal ordinària que ha de tenir un professor funcionari de l'estat destinat a Andorra", ha destacat l'ambaixador espanyol Manuel Montobbio, encarregat de donar-los les insígnies. En el cas de Prados, sobretot ha subratllat "l'esforç" que va haver de fer per tirar endavant el projecte de centre integrat María Moliner, "quelcom que no funcionava fins llavors" i que representava un "repte extraordinari". No va ser un repte que va demanar, però que "va assumir amb compromís", ha afegit Montobbio.

Pel que fa a González Poveda i Sineiro, professora de matemàtiques i de literatura, han col·laborat en la que és la "gran aportació del sistema educatiu espanyol a la societat andorrana" i a la seva educació, segons el diplomàtic. Els premis Sant Jordi ja sumen 36 edicions, ha recordat l'ambaixador, i hi participen alumnes de tots els sistemes educatius en cinc llengües: català, castellà, francès, anglès i portuguès. Finalment, l'Olimpíada de matemàtiques ha comptat al llarg dels seus 29 anys de vida amb la participació de més de 22.600 habitants d'Andorra. És a dir, són "dues experiències" que, en part, "defineixen les persones que viuen a Andorra", ha exposat Montobbio.

L'ambaixador ha manifestat que les condecoracions mostren que aquestes persones són un exemple per a la societat, motiu pel qual són també una mostra d'agraïment cap als tres docents.

dues professores
reconeiement
institucional
col·legi
maria moliner
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic