Diari digital d'Andorra Bondia
Esquiadors a les pistes d’Ordino Arcalís durant els dies de les festes de Nadal.
Esquiadors a les pistes d’Ordino Arcalís durant els dies de les festes de Nadal.

Rècord d’entrada de vehicles per les festes de Nadal amb més de 238.000


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Ordino Arcalís

Les festes de Nadal deixen un bon regust de boca en l’àmbit turístic. Com a mínim, així ho exposen les primeres dades i valoracions fetes des de Mobilitat i les estacions d’esquí. Un símptoma clar de la gran afluència de visitants durant aquests quinze dies és la quantitat de cotxes que han entrat al Principat. El director del departament, Jaume Bonell, va indicar ahir que durant el període festiu han entrat 238.574 vehicles, un 50% més del previst i 25.000 més que l’any passat. “És la millor dada dels últims 15 anys, és de rècord”, va afirmar, afegint que el repartiment de vehicles ha estat d’un 60% per la frontera del riu Runer i un 40% per la del Baladrà. “Normalment les previsions són que durant la segona setmana de festes l’entrada de vehicles sigui més fluixa, però aquesta vegada la gent ha canviat els hàbits. També ha influït molt les bones condicions de neu”, va exposar.

El director de Mobilitat va explicar que hi ha hagut 10.000 vehicles que han pernoctat al país, però “n’hem pogut fer una gestió força bona”. S’han arribat a formar retencions d’una hora per pujar a pistes i de dues hores per baixar, però en canvi, aquest darrer cap de setmana la sortida ha estat esglaonada. 

Estacions
Els camps de neu també van fer un balanç positiu. Des de Vallnord-Pal Arinsal es va indicar que s’ha tancat el període festiu amb prop de 83.000 passatges venuts i un increment de l’ocupació del 26% en relació amb la temporada passada, així com amb un fort increment de la facturació. Igualment van destacar un increment dels clients vianants que busquen gaudir de l’estació d’una altra manera. Així, la restauració ha vist un increment del 20% i les activitats alternatives han crescut un 144%. De totes les propostes disponibles la més popular segons es va informar mitjançant un comunicat van ser les pistes de trineus.

D’altra banda, Ordino Arcalís ha registrat un 5% més d’esquiadors que durant el mateix període de l’any passat. Des de l’estació es van assenyalar la qualitat de neu, els dies de sol i les bones temperatures diürnes, l’oferta gastronòmica i d’activitats i el fet de tenir el 100% de l’estació oberta com a factors clau per assolir aquests resultats.

A través d’un comunicat van remarcar que la satisfacció global “és molt bona”, que no hi ha hagut grans aglomeracions i que també han notat una pujada dels usuaris que han esquiat amb algun dels forfets de Grandvalira i, de manera recíproca, usuaris d’Arcalís han utilitzat les invitacions dels forfets de temporada i els passis multidia per esquiar a les valls d’Orient.

A Arcalís s’ha notat un creixement en la demanda de sortides especialitzades i el telecabina Tristaina segueix guanyant usuaris que han omplert la zona de la Borda de la Coma. 

Els hotels fan el ple amb “molt bon turisme”

La presidenta d’Autèntics Hotels d’Andorra, Cristina Canut, va assegurar que el balanç de les festes de Nadal és “molt satisfactori” perquè les xifres d’ocupació han estat pràcticament del 100%. “A partir del dia 26 ja hem estat plens i la sensació, sense tenir xifres definitives, és que ha anat millor que l’any passat”, va afirmar. A més, va destacar que s’ha rebut “molt bon turisme, és gent que ha gastat a l’hotel, als restaurants, ha anat a esquiar i ha comprat”, per tant, creu que les xifres de facturació s’incrementarien. Un element clau, al seu entendre, ha estat la neu. “L’any passat no n’hi havia”, va recordar, i confia que torni a haver-hi precipitacions per mantenir ocupacions altes. Aquesta setmana han començat a arribar russos, i segons va detallar són clients que fan estades llargues i tenen un poder adquisitiu “alt”.

record
entrada
vehicles
festes
Nadal

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte