Diari digital d'Andorra Bondia
Regular el lloguer de temporada per fer front a la falta de pisos
Regular el lloguer de temporada per fer front a la falta de pisos

Regular el lloguer de temporada per fer front a la falta de pisos


Escrit per: 
M. S. C. / FOTO: J.G.

Les empreses del sector immobiliari que es dediquen al lloguer de temporada han confirmat la manca d’oferta per als treballadors que vénen a fer l’hivern a Andorra. No es tracta només dels empleats de les pistes, expliquen. Al Pas de la Casa, per exemple, hi ha hotels que no saben on allotjar el personal. Indiquen que aquest és el primer any des del 2008 en què es dóna aquesta situació, ja que amb la crisi i el gran volum de cases buides que hi havia al mercat era molt fàcil trobar pis. Davant d’això, des de l’AGIA es va posar en relleu la necessitat regular els pisos que es lloguen per temporada, ja que el fet que avui no hi hagi cap normativa porta “molts problemes”.

Així, indiquen que en moltes ocasions els propietaris decideixen no dedicar-se a aquesta activitat perquè hi ha llogaters que deixen els habitatges en mal estat o marxen sense pagar algunes despeses (com la llum o la calefacció). A més també s’han donat casos en què vivien sis persones en pisos per a dos o tres o d’altres que llogaven una habitació, a banda que també hi ha hagut problemes per cobrar les fiances. A tot això cal afegir-hi que hi ha un gran nombre de blocs de promotors que s’han convertit en apartaments turístics i que, per tant, han sortit del mercat de lloguer. Per tot plegat assenyalen que és necessària una regulació d’aquesta activitat. Amb tot, exposen que a curt termini la solució passaria perquè les empreses que contracten aquest personal temporal fessin d’avaladores dels pisos. A més també afirmen que els problemes per trobar allotjament que hi ha per aquest hivern s’haurien pogut evitar si les estacions i el sector hoteler s’hi haguessin anticipat. Des del sector van indicar, a més, que la manca d’habitatges ha fet que els propietaris hagin aprofitat per apujar els preus dels pisos ja que “saben segur que els llogaran”.

En relació al mercat de lloguer en general, l’AGIA va informar que hi ha “una certa tensió” perquè no s’acaba de cobrir la demanda”. Això passa en habitatges de tots els preus i la situació es complica a les parròquies centrals, on hi ha una “certa carestia”. Tot plegat ha provocat un augment “moderat” dels preus del lloguer. Des de l’AGIA no es va voler fixar de quant seria aquest increment ja que no disposa de dades.

 

Andorra
Habitatge
mercat
immobiliari
temporer

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

quecotratin treballadors del pirineo com a transfronterers
Hola muy buenas tardes. Mi nombre es Emiliano Todaro, Argentino. Siendo las 20:25 Pm; del día miércoles 15 de Noviembre del año 2017. Leyendo la nota, hoy día 15/11/17, y coincidiedo con ustedes, no puedo conseguir piso para vivir, ya que vine para Andorra a trabajar la temporada de invierno. Yo y varias personas que venimos a trabajar nos encontramos que nadie tiene en disponibilidad de pisos para arrendar. Muchos somos argentinos los que venimos con toda la esperanza de poder hacer una buena temporada y que salga todo maravilloso. En mi caso soy cocinero, estudié y trabajo en cocina hace 7 años ya, pasando por varios países.! No solo es el caso ganar dinero, la experiencia, las culturas, aprender de vuestro país es lo que nos enriquece como seres humanos; y desde el inconveniente de no poder compartir piso con otros colegas, ya fueren del país que sea, esto va a ser imposible de costear por los altos precios que remarcan.!! Espero poder encontrar un lugar para vivir y compartir, con la responsabilidad que se merece el cuidado de un hogar. Esperemos que tenga una pronta solución. Un abrazo grande, Emiliano Todaro.!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte