Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Jordi Cinca, en la compareixença d’ahir.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, en la compareixença d’ahir.

Renovar el carnet de transport escolar a última hora serà més car


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Sol·licitar el carnet de transport escolar o la seva renovació per al curs 2018-2019 a última hora tindrà una penalització econòmica per als usuaris, que pagaran més car el carnet, ja sigui d’un o de dos trajectes. I és que des de l’executiu es volen evitar “les aglomeracions i col·lapses” que es produeixen al servei de Tràmits amb les sol·licituds i renovacions a última hora i, a la vegada, potenciar també que aquest tràmit es faci cada cop  més per via telemàtica.

Així ho va explicar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va precisar que per a aquelles sol·licituds o renovacions que, de forma presencial, es facin entre el 21 de març i l’11 de maig o, en el cas de les telemàtiques, entre el 21 de març i el 21 de maig, el cost del carnet d’un trajecte serà de 107,13 euros, mentre que el de dos trajectes costarà 214,27 euros.

Per contra, per a totes aquelles sol·licituds o renovacions, presencials i telemàtiques, que es facin amb posterioritat a les dates anteriors i fins al 28 de juny, data límit per fer-les, el preu del carnet de transport escolar per a un trajecte serà de 160,70 euros, mentre que el de dos costarà 321,41 euros.

Cinca va fer aquestes manifestacions després del consell de ministres en què es van aprovar els preus del carnet de transport escolar per al curs 2018-2019, per als alumnes d’ensenyament maternal, primera ensenyança, segona ensenyança i batxillerat (de la zona B). En aquest sentit, i penalitzacions al marge, el ministre va destacar que per als usuaris les noves tarifes tenen un increment del 2,6% en relació amb les de l’any passat, és a dir, el corresponent a l’Índex de preus al consum.

No obstant, Cinca va recordar que els preus del transport escolar es fixen tenint en compte l’increment de l’IPC del  transport, en aquest cas, d’un 3,6%. Així, el Govern n’assumirà el diferencial, un fet que elevarà el percentatge de subvenció d’aquest servei fins al 81,66%.

També en l’àmbit educatiu, el ministre portaveu va informar que el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ha fet pública ja la convocatòria de la prova oficial de batxillerat professional (Pobpro) del sistema educatiu andorrà, per a la qual els candidats podran fer la inscripció corresponent al servei de Tràmits de Govern entre el 22 de març i el 25 d’abril vinent. La majoria de les proves tindran lloc entre els dies 11 i 15 de juny al Centre de Formació Professional a Aixovall, i els resultats es faran públics el 22 de juny.

D’altra banda, Cinca va informar que amb motiu del 25è aniversari de la Constitució des del ministeri s’han impulsat una sèrie d’accions i activitats a les escoles per donar a conèixer als alumnes dels tres sistemes educatius els articles de la Carta Magna i els valors democràtics associats.
D’aquesta manera, dilluns vinent tots els centres de primera ensenyança exposaran els seus treballs, unes mostres que s’inauguraran a les quatre de la tarda amb una cantada simultània de l’himne nacional.

Canvi en el protocol dels concursos de places

Després de la sentència del Tribunal Superior que anul·la el concurs que el Govern va fer el 2016 per consolidar una vintena de places de docents eventuals, Funció Pública modificarà el protocol dels concursos de places perquè, si és necessari que el comitè de selecció delegui part del procés, possibilitat prevista al reglament, aquesta delegació es faci sempre per escrit. Així ho va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va confirmar que l’executiu presentarà un incident de nul·litat davant el Superior per mirar d’evitar que aquesta sentència pugui posar en risc els llocs de treball de les persones contractades a través d’aquest concurs.

Així mateix, el ministre va voler deixar clar que malgrat que la delegació de part del procés, com remarca el Superior en la sentència, no es va fer per escrit, aquest fet “no afecta en res ni altera” el resultat del concurs.

transport escolar
carnet
Jordi Cinca
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic