Diari digital d'Andorra Bondia
L’escudella de la Seu s’elabora amb més de mil quilos d’aliments.
L’escudella de la Seu s’elabora amb més de mil quilos d’aliments.

Repartiment de més de 7.000 racions d’escudella a la Seu


Escrit per: 
Redacció

Unes 7.000 racions d’escudella van repartir ahir al migdia els membres de la Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d’Urgell als urgellencs i urgellenques congregats al passeig Joan Brudieu de la capital alturgellenca que des de mig matí ja feien cua per poder tastar i endur-se a casa aquesta menja típica d’hivern. Per elaborar aquesta escudella es van fer servir més de 1.000 quilos d’aliments, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella. Els actes commemoratius d’aquesta jornada festiva de Sant Antoni han estat presidits per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, entre altres representants institucionals, juntament amb els membres de la confraria.  
La diada de Sant Antoni, marcada enguany per una bona climatologia, amb una temperatura quasi primaveral, va començar a les dotze del migdia amb la missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, on es va oficiar la tradicional benedicció i repartiment del Panet de Sant Antoni, segons va informar l’Ajuntament

Tres Tombs
Com marca la tradició, a la sortida d’ofici, es va beneir els animals davant la catedral. Tot seguit va tenir lloc la lluïda passejada pels carrers del centre històric de la Seu d’Urgell fins a arribar al passeig Joan Brudieu. Allà es van fer els tradicionals Tres Tombs, encapçalats pels tres banderers: Joan Alrich Castell, el nou banderer, que duia el pendó de la Confraria de Sant Antoni Abat, acompanyat a banda i banda pel banderer proposat i el banderer sortint, Ramon Dolcet Duran i Jordi Fanés Solans, respectivament.

escudella de Sant Antoni
Escudella
Germandat
tradició
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic