Rescatades les ampolles de cava submergides a Pessons
Les 200 ampolles de cava Rimarts de Sant Sadurní d’Anoia que des del mes d’octubre del 2017 estaven submergides al llac de Pessons de Grau Roig van ser tretes a la superfície el passat dijous. L’objectiu de la prova pilot era aprofitar l’alçada, les baixes temperatures i el moviment del llac per afavorir l’envelliment del cava i aconseguir un cava de categoria superior. De fet, un primer tast d’aquest cava ja ha permès augurar resultats positius, segons explica Grandvalira en un comunicat. El propietari de les caves, Ricard Martínez, assegura que han aconseguit extreure un cava més fi i elegant amb “nous matisos de reducció en nas que aporten intensitat i un carbònic més integrat.”
Habitualment la criança d’aquest producte es fa en una cava, a una temperatura d’uns 14 o 15 graus. En aquestes condicions, el fred (durant l’hivern el llac es manté entre els 2 i els 4 graus), sumat a la pressió de l’altitud (2.307 m) i al lleuger moviment al qual estan sotmeses les ampolles per l’efecte de l’aigua, han fet retardar l’evolució del cava. Per dur a terme l’experiment, l’estació ha tingut en compte les mesures mediambientals necessàries a fi de protegir l’ecosistema de l’estany.
La prova ha conclòs amb un producte diferenciador que es podrà tastar als restaurants de servei a la carta del Pas de la Casa-Grau Roig, com el Refugi del Llac de Pessons i El Racó de Solanelles. Les ampolles de cava Rimarts extretes del fons de llac també es posaran a la venda a la Gourmeterie Marquet d’Andorra.